Maak kennis met de nervus vagus

Verhalen

De ‘nervus vagus’ is de langste en misschien de belangrijkste zenuw in ons lichaam. Hij voedt delen van het hoofd, maar loopt ook naar de borst- en buikholte. Dankzij zijn vele vertakkingen staat hij in contact met al onze organen, maar is ook cruciaal bij stress- en angstklachten.

Leo Bormans over gelukkig zijn en het 'pinguinmoment'

Verhalen

Hoe vinden krioelende grote en kleine pinguins elkaar op zo’n uitgestrekte ijsschots? Ik weet het niet en ik begrijp het niet. Maar één ding weet ik zeker: zo’n ‘pinguinmoment’ is het uiterste geluk. Leo Bormans over gelukkig zijn en het 'pinguinmoment'

Vind je work-lifebalance met Eddy Annys & Bernadette Laermans

Verhalen

Hoe werk je zelf aan een betere work-lifebalance? Energy coach Bernadette Laermans reflecteerde in LifeTalks op het persoonlijke verhaal van triomf en tegenslag van ex-topsporter Eddy Annys.

Doorblader ons nieuwe magazine

Verhalen

De nieuwe Stay Inspired is gearriveerd! Een gratis magazine vol spannende reportages, veel evenwichtige recepten en veel tips om je gezondheid te verbeteren.

Danny De Looze over de wondere wereld van onze darmen

Verhalen

Tips om constipatie of prikkelbaredarmsyndroom tegen te gaan? We kregen het allemaal in een boeiende LifeTalks met ‘Topdokter’ Danny De Looze.

De weg naar duurzaam geluk

Verhalen

De dynamiek van crisis, verandering en transitie biedt ruimte voor duurzaam geluk. Lees hoe je vandaag gelukkig en hoopvol kan blijven.

Bosch stoomoven

De voordelen van combi-stoomovens en combi-microgolfovens

Verhalen

Of je nu wilt bakken, braden, stomen of gewoon even snel iets opwarmen: een combi-stoomoven of combi-microgolfoven heeft alles in huis om jouw gerechten te laten schitteren. Ontdek hier de voordelen.

Dominique Persoone: chocolade in de Mexicaanse keuken

Verhalen

In deze LifeTalks wil chef-kok Dominique Persoone mensen inspireren met het nationale gerecht van Mexico: mole poblano. Ontdek alle tips!

bord met kralen vullen

Sarah’s tips voor sensorisch spel met de kids

Verhalen

Kom samen met je kinderen tot rust met maanzand, magisch kleurpoeder en de vele andere mogelijkheden van sensopatisch spel.

Eva Daeleman over zelfzorg met ‘smart fixes’

Verhalen

‘Gedaan met elke dag rennen en tijd om bewuster te wandelen,’ zo omschrijft Eva Daeleman het zelf. Ontdek de smart fixes van Eva uit deze LifeTalks.

Brugge Kaas: van koe tot kaas

Verhalen

Hoe maak je een ruim assortiment heerlijke kazen met respect voor het ambacht en de natuur? Bij Brugge Kaas hebben ze er ‘kaas’ van gegeten. Kijk mee achter de schermen van de kaasmakerij.

Vrouw met baby in draagdoek

5 voordelen van babydragen

Verhalen

Is babydragen ook iets voor jou? Draagconsulente Fran somt de voordelen op en zet je twijfels opzij.