Leo Bormans over geluk en hoop in nieuwe tijden

Tips & Tricks

Eén ding is duidelijk na de LifeTalks met geluksonderzoeker Leo Bormans: het nieuwe geluk in deze wankele tijden heet ‘happinus’. Maar wat betekent dat nu precies?

Welke wijnglazen bij welke wijn

Tips & Tricks

Geen idee in welk wijnglas je wijn moet schenken? Met deze tips weet je vanaf nu welk glas de smaak van de wijn tot zijn recht laat komen.

Sprankelende cava-cocktails om op de feestdagen te proosten

Recept

Geef je feestdagen wat extra glans met een heerlijke cocktail. Onze lesgeefster Emmy legt je uit hoe je met bubbels 2 verrassend lekkere cocktails maakt. Geweldig voor de kerstfeestjes en natuurlijk ook om het nieuwe jaar in te luiden!

Lekker lang leven: 5 tips van diëtist Michaël Sels

Tips & Tricks

Diëten staat niet gelijk aan minder eten. Geniet meer, zegt diëtist Michaël Sels. Met zijn 5 tips kan jij lekker en gezond aan de slag!

Tover de luchtigste dips, soepen en spreads op tafel

Recept

Zelfbereide dips en spreads op tafel toveren voor het aperitief? Ontdek hier hoe je dat doet.

Hoe gebruik je fonds in sauzen?

Tips & Tricks

Hét geheim van een lekkere saus? Een goede fond natuurlijk! En hoe je die smaakmaker precies gebruikt, verklapt lesgeefster Aziza nog snel even voor de feestdagen!

5 feestelijke toppings voor jouw soep

Tips & Tricks

Daar zijn ze bijna, de feestdagen! We komen samen met vrienden en familie om te genieten van een feestmenu. En daar hoort natuurlijk een soep met feestelijke toppings bij.

Wat is het verschil tussen diabetes type 1 en type 2?

Tips & Tricks

Diabetes type 1 en 2 zijn gelijkaardige aandoeningen: ze komen allebei neer op te hoge suikerwaarden in het bloed. Maar wat is nu het verschil?

Maak kennis met de nervus vagus

Verhalen

De ‘nervus vagus’ is de langste en misschien de belangrijkste zenuw in ons lichaam. Hij voedt delen van het hoofd, maar loopt ook naar de borst- en buikholte. Dankzij zijn vele vertakkingen staat hij in contact met al onze organen, maar is ook cruciaal bij stress- en angstklachten.

Waarom je als ouder beter niet op Smartschool gaat* (*behalve als het écht écht nodig is)

Tips & Tricks

Aan het woord: Klaar Hammenecker, kinderpsychologe en auteur van het succesvolle opvoedingsboek ‘Wat elk kind nodig heeft’, en het recent uitgebrachte boek ‘LAAT MAAR.’.

Leo Bormans over gelukkig zijn en het 'pinguinmoment'

Verhalen

Hoe vinden krioelende grote en kleine pinguins elkaar op zo’n uitgestrekte ijsschots? Ik weet het niet en ik begrijp het niet. Maar één ding weet ik zeker: zo’n ‘pinguinmoment’ is het uiterste geluk. Leo Bormans over gelukkig zijn en het 'pinguinmoment'

Wat gaat er om in het hoofd van je tiener?

Tips & Tricks

Tussen de speelse kindertijd en de jongvolwassenheid zitten drie à vier jaren dat alles out of control en buiten proportie is. Wat gebeurt er in die fase? Klaar Hammenecker legt het je uit.