De voordelen van combi-stoomovens en combi-microgolfovens

Gesponsord artikel door

Ongeacht hoe je keuken eruitziet, een Bosch oven is het hart van je huis. Elk toestel is met vakmanschap gemaakt en ontworpen om topprestaties neer te zetten. Kortom, het tilt je keuken én je kookkunsten naar een hoger niveau. Of je nu wilt bakken, braden, stomen of gewoon even snel iets opwarmen: een Bosch oven heeft alles in huis om jouw gerechten te laten schitteren.

Bosch stoomoven

De combi-stoomoven.

Waarom kiezen voor een combi-stoomoven?

Een stoomoven bewaart niet alleen de vitaminen en voedingsstoffen in je gerechten. Hij laat ook de smaken mooi tot hun recht komen, zonder dat je vetstof hoeft toe te voegen. Dat maakt deze kookmethode bijzonder populair bij mensen die gezonder willen eten of een evenwichtig dieet volgen.

In een combi-stoomoven stoom je efficiënt en gemakkelijk complete maaltijden klaar. Maar je kunt er evengoed met traditionele warmte in koken. Je krijgt dus het beste van twee werelden in één toestel: smaakvol koken met stoom én met hete lucht.

Eén oven voor heel veel kookmogelijkheden.

Kook met stoom, met hete lucht of … combineer beide met de combi-stoomoven. Deze traditionele convectieoven met stoomfunctie helpt jou om lekker en gezond te stomen. De nieuwe Steam Plus-functie haalt temperaturen tot 120°C, zodat je eten sneller klaar is en zijn natuurlijke smaak, textuur, vitaminen en voedingsstoffen nóg beter behoudt.

Het is heerlijk koken en bakken in een oven die alle kooktechnieken aankan: hetelucht, onderwarmte, pizzastand, grill, stoom en meer.

Stoom verschillende gerechten. Met respect voor elke smaak.

Een combi-stoomoven vult zijn hele ovenruimte met stoom. Zo kun je bijvoorbeeld vis, aardappelen en broccoli tegelijk klaarmaken in aparte schalen. Het vocht in de stoomoven voorkomt dat de smaken zich vermengen. De smaak van elk ingrediënt blijft dus precies zoals jij het wilt. Deze manier van koken is niet alleen praktisch en tijdbesparend — het is ook energiezuinig, omdat je oven maar één keer hoeft te werken.

Verschillende porties koekjes. In één keer gebakken.

Meerdere porties koekjes in één keer bakken? Geen probleem: met 4D warme lucht van een combi-stoomoven lukt het perfect. De ventilator verspreidt de warmte gel

De combi-microgolfoven.

Sneller koken, makkelijker opwarmen.

In een oven met ingebouwde microgolf bereid je de lekkerste gerechten in recordtijd. Snel vlees braden, een gratin klaarmaken of een gerecht opnieuw opwarmen? Kan allemaal! Omdat de kooktijd gehalveerd is, bespaar je bovendien energie terwijl de heerlijke smaak van je gerechten perfect bewaard blijft. En wil je snel een kop melk opwarmen of een maaltijd ontdooien? Dan gebruik je het toestel gewoon als traditionele microgolfoven.

Elke Bosch oven is gemaakt van kwaliteitsmaterialen en is ontworpen om dag in dag uit te gebruiken. Of je nu een combi-oven met stoom zoekt, een multifunctionele microgolfoven, of een oven met slimme functies:  je vindt jouw ideale Bosch inbouwoven zeker in ons uitgebreide gamma.

Meer weten over Bosch