Onze initiatieven rond duurzaamheid

Als deel van Colruyt Group zit duurzaamheid sterk verweven in het DNA van Colruyt Group Academy.
We geloven dat ook onze workshops, Tips & Talks en andere projecten een bron van inspiratie kunnen zijn, waar klanten duidelijke informatie en concrete tips krijgen over bewuster koken, gezonder leven, duurzamer rijden …
Tegelijkertijd gaan we zelf ook bewust om met onze impact op het milieu.
In onze Academy's beperken we voedseloverschotten en papiergebruik, en gaan we voor steeds meer energiebesparing en steeds minder CO2-uitstoot.
Zo maken jij en wij elke dag een beetje evenwichtiger en gezelliger. Stap voor stap.

Op welke thema's zetten wij in?

Duurzaamheid is een breed onderwerp met veel thema’s. Wij kozen er 4 uit die jou en ons na aan het hart liggen: gezondheid, samenleving, dierenwelzijn en milieu. Wanneer we vertellen over een van onze initiatieven binnen deze thema’s, herken je ze meteen aan de icoontjes hieronder.

Gezondheid

Je wil gezond(er) leven en je verwacht dat je voor inspiratie terecht kan bij ons. Helemaal terecht. Dus wanneer we alternatieven, inzichten en ideeën voorstellen voor een evenwichtige levensstijl, dan maken we dat kenbaar met het gezondheidsicoon. Zo wordt gezonder leven stap voor stap makkelijker.

Dierenwelzijn

Het dierenwelzijnsicoon helpt je makkelijk te kiezen voor onze workshops en lezingen waar een concrete inspanning geleverd is om dieren een betere levenskwaliteit te bieden.

Samenleving

Bevordert een workshop, lezing of ander initiatief een veilige, respectvolle en leefbare omgeving? Dan herken je dat aan het samenlevingsicoon. Door een initiatief met dat icoon te steunen of te kiezen voor een workshop of lezing met het samenlevingsicoon, draag je bij aan een betere maatschappij.

Milieu

Met het milieu-icoon zie je in één oogopslag welke workshops, lezingen en andere initiatieven jouw milieu-impact stapsgewijs verbeteren, en hoe we onze activiteiten verduurzamen.