Voedselverlies is overal: van productie tot jouw bord. Ook jij kan minder voedsel verspillen. Deze tips tegen voedselverlies kan je thuis toepassen.
Duurzaam eten en drinken
Wat leg je waar in de koelkast?
Wil je thuis voedselverlies tegengaan? Let dan op hoe je je koelkast inricht. Wat leg je waar in de koelkast? Dit zijn onze tips.
Duurzaam eten en drinken
Restjes? Met deze tips maak je er handig gebruik van!
Wil je voedselverlies tegengaan? Dan is restjes redden slim en leuk om te doen. Met deze tips voorkom je dat restjes in de vuilnisbak of op de composthoop belanden.
Koken
Seizoensgroenten
Eten volgens de seizoenen heeft heel wat voordelen. Groenten en fruit van het seizoen hebben meer smaak en vitamines, brengen variatie in je menu, zijn vaak duurzamer en hebben een interessantere prijs.
Koken
Creatief koken voor vrienden: 7 tips van sterrenchef Michaël Vrijmoed
Benieuwd naar de tips die sterrenchef Michaël Vrijmoed gaf in LifeTalks om creatief te koken voor vrienden? Wij geven er 7 prijs!
Koken
Let’s meet: 4 plantaardige vleesvervangers
Lesley Van Hul, arts en voedingsdeskundige met een passie voor koken, gidst je door het aanbod van plantaardige vleesvervangers.
Duurzaam eten en drinken
Zero waste: pesto maken van groenteloof
Het bladgroen van je groenten eten is veilig en gezond. Wist je bijvoorbeeld dat je van wortelloof heerlijke pesto kan maken?
Duurzaam eten en drinken
Zero waste: dressing maken van komkommerschillen
Het zero waste-verhaal van de komkommerschil: we maken er een heerlijke dressing voor salade van!
Duurzaam eten en drinken
Zero waste: chips maken van aardappelschillen
Aardappelschillen boordevol vitaminen zomaar weggooien? Jorun geeft je een tip om er lekkere chips van te maken!