Koken met minder energie. Het kan al met een paar eenvoudige aanpassingen. Ontdek de tips.
Duurzaam eten en drinken
Restjes? Met deze tips maak je er handig gebruik van!
Wil je voedselverlies tegengaan? Dan is restjes redden slim en leuk om te doen. Met deze tips voorkom je dat restjes in de vuilnisbak of op de composthoop belanden.
Duurzaam eten en drinken
Zero waste: lente ui eindeloos hergebruiken
Koken met lente-ui? Gooi de toppen en het wortelgedeelte niet weg! Met deze tips kan ze je eindeloos hergebruiken!
Huis & tuin
Duurzamer leven
Milieubewuster leven, zonder dat het veel moeite kost? Krijg praktische tips rond voeding, mobiliteit en duurzaam wonen in onze workshops en lezingen.
Duurzaam eten en drinken
3 redenen waarom het loont om te koken met seizoensgroenten
Groentenliefhebber Marc kookt graag met groenten uit het seizoen. Hij legt uit waarom hij zo’n fan is!
Duurzaam eten en drinken
Water: van bron tot in je glas
Onze reporter zoekt naar de oorsprong van de verse producten in onze Academy’s. Hij beet de spits af aan de bron van SPA® Reine. Welke reis legt dat zuivere water af, van regendruppel tot in je glas?
Duurzaam eten en drinken
Zero waste: pesto maken van groenteloof
Het bladgroen van je groenten eten is veilig en gezond. Wist je bijvoorbeeld dat je van wortelloof heerlijke pesto kan maken?
Duurzaam eten en drinken
Zero waste: dressing maken van komkommerschillen
Het zero waste-verhaal van de komkommerschil: we maken er een heerlijke dressing voor salade van!
Duurzaam eten en drinken
Zero waste: chips maken van aardappelschillen
Aardappelschillen boordevol vitaminen zomaar weggooien? Jorun geeft je een tip om er lekkere chips van te maken!
Duurzaam eten en drinken
Knutseltip: plantmannetje
Munt-, basilicum- of andere plantjes in huis? Zet ze in vrolijke plantmannetjes! Grappig, origineel en zo gemaakt!