5 tips om je buik te verwennen

Als het om jouw welzijn gaat, kan de wereld wel even wachten. Activia staat stil bij langzame eters. Je weet wel, die mensen die van elk lepeltje genieten en altijd als laatste aan tafel zitten. En ze hebben ze gelijk! Want wist je dat langzaam eten goed is voor je buik?

5 tips om je buik te verwennen

1. Eet voldoende vezels

Een vezelrijke en gevarieerde voeding is belangrijk voor een goede spijsvertering. Kies bijvoorbeeld een fruit, volkoren producten of noten. De nieuwe Activia yoghurt rode vruchten en granen is bijvoorbeeld een bron van vezels!

2. Bouw regelmaat in in uw voedingspatroon

Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip te ontbijten, te lunchen en uw avondmaal te eten. Onze darmen zijn gebaat bij een regelmatig voedingspatroon.


3. Beweeg

Beweging is goed voor onder andere de normale werking van uw spijsvertering. Haal een frisse neus en maak eens een wandeling. Zet je al 5.000 tot 10.000 stappen per dag? 

  
4. Drink meer water

De meerderheid van de Belgen drinkt te weinig water. Water is belangrijk voor de spijsvertering. Drink gemiddeld twee liter per dag.

5. Neem de tijd

Tot slot, maar net zo belangrijk als hierboven vermeld: neem de tijd. Snel eten zorgt ervoor dat er grotere stukken in je maag terechtkomen: kauw langzaam en neem je tijd.

Ontdek meer over Activia.