Hummus met rode paprika

Heerlijke hummus, maar dan net iets anders! Lekker als spread op een toastje, om groenten in te dippen, of als smaakmaker in zuiderse gerechten.

    Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 teen look
  • ½ kl komijnpoeder
  • Sap van 1 citroen (ongeveer 60 ml)
  • 100 ml ijskoud water
  • 2 volle el tahin
  • 2 geroosterde rode paprika’s (uit bokaal)
  • Olijfolie

    Bereiding

  1. Mix de tahin met het citroensap, water, look en komijnpoeder glad.
  2. Snij de paprika in stukjes en voeg ze bij de tahin in het hakmolentje mix glad.
  3. Voeg de kikkererwten toe met een mespunt zout en mix tot een zijdeachtige romige massa.
  4. Proef en voeg indien nodig meer zout en citroensap toe.
  5. Schep in een ondiepe schaal en laat 30’ rusten.
  6. Besprenkel met olijfolie vlak voor het serveren.

apero