Samosas

Een genot bij elke hap! Michaela toont je hoe je verse ‘samosas’ maakt en opvult. En deze Aziatische snack eet je natuurlijk uit het vuistje.

    Ingrediënten

  • 3 vellen brickdeeg
  • 200 g rundsgehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesnipperde teen look
  • olijfolie
  • 1 eidooier
  • 2 el gehakte koriander
  • 2 el gehakte basilicium
  • 1 kl komijn
  • 1 kl gemalen gember
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl gemalen kaneel
  • 1 kl zwarte peper
  • 1 kl koriander
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 kl nootmuskaat
  • 1 kl cardemon

    Bereiding

  1. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp het vruchtvlees bestrooi met zout en knijp er het teveel aan vocht uit, meng er de yoghurt en munt door, breng verder op smaak met komijn, cayennepeper en zout.
  2. Klop de eidooier los met een eetlepel water.
  3. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de uisnippers, voeg er de looksnippers en de eetlepel specerijen aan toe, laat 2 minuten bakken en dan afkoelen.
  4. Meng de uimengeling en de verse kruiden door het rauwe vlees, breng op smaak met zeezout.
  5. Snij de vellen brickdeeg in 5 repen.
  6. Leg een driehoek vulling aan de onderkant van een reep brickdeeg en vouw tot een pakketje zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Bestrijk de laatste omslag met losgeklopt ei om stevig vast te lijmen.
  8. Leg de gevulde driehoekjes op boterpapier, bak ze op 180°C in frituurolie goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de komkommerraita.

Bekijk de video: