De kookstijl van Pascale Naessens

“Ik vervang brood, witte rijst, pasta en aardappelen door een extra portie groenten met een flinke scheut olijfolie. Een veel gezondere combinatie die je echt verzadigt. Geen bloedsuikerpieken en meer vezels en vetten die goed zijn voor je darmen en hersenen. In die zin sluit mijn manier van eten aan bij de grote lowcarb-beweging.

Nog even dit…

Ik vind het helemaal niet erg als mensen thuis toch aardappelen of brood bij mijn gerechten eten. Ik ben de ‘Puur eten politie’ niet. Ik ga niet aan je deur komen kloppen. Iedereen kan zijn eigen gezondheidsreis maken en iedereen vult die in zoals zij of hij wil. Als mijn recepten je kunnen inspireren, dan ben ik blij. En als ik dan toch een tip mag geven: eet de aardappelen op het einde van de maaltijd, dan worden ze trager opgenomen en geven ze niet zo’n grote suikerpiek.”

Ontdek Pascale's kookstijl met de quiche met zoete aardappel en gebakken champignons

De zoete aardappel blijft een niet-alledaags ingrediënt waar Pascale graag creatief mee omspringt, zoals in deze quiche. Dit gerecht is zowel warm als koud lekker. Ook geschikt om mee te nemen.

Quiche met zoete aardappel en gebakken champignons

Bereidingstijd: 10 min. - Oven: 30 min.
4 porties

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 300 g champignons
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 4 eieren
  • 2 theelepels ras el hanout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Leg ze op bakpapier op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet ze 15 minuten in de oven.

2. Snijd de ui fijn en de champignons in schijfjes. Bak ze gaar in een pan met flink wat olijfolie, kruid met peper en zout. Ik zet graag het deksel op de pan, om het kookproces te versnellen. Roer regelmatig. Hak de knoflookteentjes en de peterselie fijn en voeg toe.

3. Kluts de eieren met de ras el hanout, peper en wat zout.

4. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal (20 cm diameter). Schik eerst de aardappelen in een mooie laag erin en leg daarbovenop driekwart van het champignonmengsel. Giet de eieren erbij en duw nu, met de bolle kant van een lepel, alles mooi aan (zodat het ei eerst overal tussen kan lopen). Lepel er de rest van het champignonmengsel op.

5. Zet 30 minuten in de oven of tot het ei helemaal gestold is.

Zin in nog meer groenterecepten van Pascale Naessens?  Ontdek het in "De beste groenterecepten van Pascale".