2 x knutselen voor de herfst

Quality time met de kids? Wat dacht je dan van samen knutselen. Of je nu jongere of oudere kids in huis hebt, wij hebben voor beiden een leuke herfstknutsel in petto.
Aan de slag!

Knutselen voor de groteren: Magische lantaarn

Grotere kids in huis? Ga samen aan de slag en maak het binnen gezellig met deze magische lantaarn. Met een ledlichtsnoer of een ledlichtje verlicht je de lantaarn en de omgeving met een schemerachtig mooi licht. Een getekende sneeuwpop, ijskristallen en sterren brengen een warme sfeer in huis.

Knutselen voor de kleinsten: Creatieve bladerenslinger

Herfst! Niets leuker dan samen met je kind(eren) het bos intrekken en de kleurrijkste bladeren verzamelen. Zo kunnen jullie samen heel wat verschillende bladeren en boomsoorten ontdekken. Nog leuker is om nadien samen aan de slag te gaan en er deze prachtige bladerenslinger van te maken.

Leg de bladeren onder een dun, wit vel papier en laat je kind er zachtjes met een kleurpotlood overheen kleuren. Bij voorkeur werk je met dikkere kleurpotloden.

Je hebt een aantal bladeren nodig om een slinger te vormen. Laat je kind variëren met verschillende kleuren.

Tijd om de bladeren uit te knippen. Laat je kind aan de slag gaan en help indien nodig.

Maak met de punt van een schaar of met een perforator twee gaatjes aan de bovenkant van elk blad. Deze dienen om er een draad doorheen te kunnen rijgen.

Aan het raam, boven je bed of aan een spiegel – zoek samen een leuk plekje voor je nieuwe DIY bladerenslinger.

In samenwerking met onze partner Staedtler
(Maker: Jessica Goerdal)