Wereldkeuken

Bloemkoolcurry

Recept

Bloemkool is ook populair in de Indiase keuken. Michaela maakt er een typische curry uit Sri Lanka mee. Hartverwarmend, pittig én 100 % veggie!

Kanelbullar

Recept

Al gehoord en vooral geproefd van 'Kanelbullar'? Onze chef Michaela legt uit hoe je deze Zweedse kaneelbroodjes maakt.

Samosas

Recept

Een genot bij elke hap! Michaela toont je hoe je verse 'samosas' maakt en opvult. En deze Aziatische snack eet je natuurlijk uit het vuistje.

Smörgasbord: toast skägen

Recept

Smörgasbord met toast skägen: de naam van dit recept is al een hele mond vol. Gelukkig is de bereiding van deze Zweedse klassieker veel makkelijker dan de uitspraak!

Verse loempia met garnalen

Recept

Aziatische loempia's zijn ook bij ons heel populair. En eigenlijk kan je er alle kanten mee uit. Probeer eens dit recept met garnalen van chef Michaela.

Scones

Recept

Zoet of hartig belegd, als ontbijt, brunch of lunch. Ontdek in deze video hoe je de perfect gebakken home made scones maakt.

Pizzatwisters

Recept

Een stukje pizza dat je kind zonder geknoei uit het vuistje kan eten? Deze krokante pizzatwisters zijn verdraaid lekker!

Hummus met rode paprika

Recept

Heerlijke hummus, maar dan net iets anders! Lekker als spread op een toastje, om groenten in te dippen, of als smaakmaker in zuiderse gerechten.

Batata Harra recept

Batata harra

Recept

Hoe zeg je ‘pikante patatjes’ in het Arabisch? Batata harra! Comfort food uit het Midden-Oosten, populair als snack of als onderdeel van een zuiders buffet. Om vingers en duimen af te likken!

Penne all’arrabiata met paprika en mozzarella

Recept

Penne all’arrabiata! Vandaag pimpen we deze Italiaanse klassieker met extra groentjes en kaas. Voor hoeveel (pikante) pepertjes ga jij?

Loempia's maken

Recept

Proeven van een heerlijk vakantiegevoel? Dat kan ook door de wereld op je bord te toveren. We nemen je mee naar Azië, met een recept voor pittige loempia's!

Clafoutis met seizoensfruit

Recept

In Frankrijk maken ze dit gebak met kersen maar niets houdt je tegen om naar hartenlust te experimenteren met ander fruit.