Poutine

Al gehoord van poutine? Het is typisch Canadese comfortfood: frietjes, met kaas overgoten met een lekker sausje. Iets helemaal anders als onze frietjes, maar de moeite waard om eens te proberen!

    Ingrediënten

  • 2 el maïzena
  • 80 g geklaarde boter
  • 30 g tarwebloem
  • 2 teentjes look
  • 800 ml rundsfond
  • 1.5 kg frietaardappelen
  • 200 g mozzarella cucina

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Pel en pers de teentjes look.
  3. Rasp de mozzarella grof.
  4. Los de maïzena in 2 el water op in een kommetje.
  5. Laat de boter smelten in een steelpan, voeg de tarwebloem toe en laat bakken tot dit goudbruin is.
  6. Voeg de geperste look toe en laat nog 30 seconden verder bakken.
  7. Giet de rundsfond erbij en breng aan de kook terwijl je met een klopper mengt. Voeg de opgeloste maïzena toe en laat nog 5’ al roerend sudderen tot de saus indikt.
  8. Breng op smaak met zwarte peper en hou warm.
  9. Bak de frietjes 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  10. Leg de frietjes op keukenpapier en breng meteen op smaak met zout.
  11. Schep de frietjes op een bord, voeg er de saus aan toe en werk af met de mozzarella.

Bekijk de video: