Pasta Carbonara

Pasta carbonara: ondertussen al bijna even populair als bolognese! Aziza toont je in deze video hoe je dit pastagerecht 100% authentiek klaarmaakt. Delizioso!

    Ingrediënten

  • 320 g spaghetti
  • 150 g spek
  • 6 dooiers van middelgrote eieren
  • 50 g pecorino romano
  • Fijn zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

    Bereiding

  1. Versnij het spek in mooie, dikke blokjes. Haal het zwoerd eraf, maar laat voldoende vet aan het vlees.
  2. Bak de spekblokjes in de pan op een rustig vuurtje, zonder extra vetstof toe te voegen.
  3. Breng 1l water per 100 gram pasta aan de kook. Voeg een snuifje zout aan het water toe. Laat 8 à 9 minuten koken.
  4. Voeg 6 eigelen toe in een kom, voeg zwarte peper toe. Klop alles los met een klopper.
  5. Voeg hier de fijngeraspte pecorino aan toe, terwijl je blijft roeren.
  6. Voeg wat kookvocht uit de kookpot toe aan het mengsel. Meng tot een je gladde massa hebt.
  7. Haal de pasta uit de kookpot en voeg ze toe aan de pan met spekjes.
  8. Haal de pan met pasta en spek van het vuur. Voeg de ei-mengeling toe in de pan. Meng dit goed door de pasta.
  9. Voeg nog wat kookvocht toe om het geheel wat romiger te maken. Meng nog eens goed door en je bent klaar om te serveren.
  10. Werk je gerecht af met nog wat peper en pecorino. Smakelijk!

Bekijk de video: