Van taco’s tot burrito’s, nacho’s en zelfs meer populaire gerechten zoals enchilada’s en quesadilla’s, De Mexicaans keuken is een geliefde favoriet geworden. Dompel je onder in deze smaakvolle en kleurrijke keuken met deze 5 recepten.

Vegan taco's
4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 1,5 el olijfolie
- 250 g tofu
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 g zwarte bonen in blik
- 70 g tomatenpuree
- 6 tomaten
- 1 bouillonblokje Knorr Finesse vetarm Groenten
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 8 vegan taco schelpen
- 50 g rode kool, fijngesneden
- 1 avocado, in plakken gesneden
Bereidingswijze
- Snij de gele paprika en de tomaten in blokjes.
- Pel de rode ui en de knoflook en snipper fijn.
- Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur.
- Voeg de verkruimelde tofu toe en bak de tofu tot het lichtbruin en een beetje krokant is.
- Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak alles al omscheppend tot de paprika gaar en lichtbruin is.
- Voeg de zwarte bonen, tomatenpuree, tomaat, specerijen en versgemalen peper en eventueel zout naar smaak toe.
- Verkruimel het groentebouillonblokje en voeg het toe.
- Kook alles al omscheppend tot al het vocht is opgenomen (in ± 2 minuten).
- Verwarm intussen de taco’s volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verdeel de rode kool, het tofmengsel en de avocado erover en serveer direct.
Recept van Knorr

Burrito's
4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 300 g rundergehakt
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 rode chilipepers
- 3 teentjes knoflook
- Verse koriander
- Geraspte cheddarkaas
- 50 g maïs
- 1 blik Poco Loco chilli beans
- 1 bokaal Poco Loco burrito saus
- 8 Poco Loco tortilla's natural
Bereidingswijze
- Pel de ui en look en snipper fijn.
- Snij de paprika's en de chilipeper in blokjes.
- Stoof de ui samen met de paprika’s, de knoflook en de rode chilipepers.
- Voeg het rundergehakt toe en bak rul.
- Voeg de burritosaus en de fijngesneden tomaten toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
- Meng de uitgelekte bonen en de maïs onder het vlees en laat het geheel nog eens opkoken.
- Hak de koriander fijn en meng met het vlees.
- Verwarm de tortillas (Besprenkel de tortillas met een beetje water en verwarm ze afgedekt 1 minuut in de microgolf op 750W of voorverwarmde oven op 200 °C).
- Schik enkele lepels vulling op de tortilla en bestrooi met kaas en nog wat extra tomatenblokjes en koriander.
- Vouw de burrito dicht. Serveer de burrito met zure room en jalapeño’s voor extra pit.
Recept van Poco Loco

Empañadas
4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 300 g rundsgehakt
- 1 ui
- 2 rode paprika's
- 1 rode chillipeper
- 2 el bloem
- 1 eigeel
- 1 zakje Poco Loco taco kruiden
- 1 bokaaltje Poco Loco taco saus medium of hot
- 8 Poco Loco gorditas
- Poco Loco guacamole dip
Bereidingswijze
- Pel de ui en snipper fijn.
- Snij de parika's en de chilipeper in blokjes.
- Stoof de ui samen met de paprika’s en de rode chilipeper.
- Voeg het rundergehakt toe en bak rul.
- Voeg de tacokruiden en de tacosaus toe. Laat sudderen tot het meeste vocht verdampt is.
- Meng 2 el bloem met 2 el water tot een gladde massa
- Snij de gordita’s in twee. Leg 1 à 2 el van de vleesvulling in het midden van de have gordita.
- Bestrijk de randen met het mengsel van water en bloem. Vouw dubbel en druk de randen stevig samen met een vork.
- Bestrijk de empañadas met wat losgeklopt eigeel.
- Leg de de empañadas op een met bakpapier beklede ovenschaal en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15 minuten.
- Serveer met guacamole.
Recept van Poco Loco

Tex-mex gehaktballetjes
2 personen - 30minuten
Ingrediënten
- 3 grote abrikozen
- 8 gedroogde abrikozen
- 1 kleine sjalot
- 1 klein teentje knoflook
- 1 klein stukje gember, ongeveer 1 cm
- 2-3 kl Kikkoman Mirin-Fu (alternatief: 1-2 klbruine suiker)
- 2-3 kl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Chilivlokken
Voor de Tex-Mexballetjes
- 1 teentje knoflook
- 20 g cashewnoten
- 300 g varkens-, runder- of lamsgehakt
- 5 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- Versgemalen peper
- ¼ tl chilipoeder
- ¼ tl komijn
Bereidingswijze
- Snij voor de abrikozenchutney beide soorten abrikozen, de sjalot en de knoflook fijn.
- Rasp de gember.
- Breng alles aan de kook met de andere chutneyingrediënten en laat het geheel onafgedekt zo’n 10 minuten sudderen.
- Voeg indien nodig een beetje water toe; de chutney moet heel dik zijn (pureer eventueel een beetje).
- Hak voor de gehaktballen de knoflook fijn met de cashewnoten en meng beide met de overige ingrediënten voor de gehaktballen.
- Vorm 10-12 gehaktballetjes van het gehaktmengsel, bak ze 10-12 minuten in verhitte olie en serveer ze met de abrikozen-chilichutney.
Recept van Kikkoman

Spareribs
2 personen - 1 uur
Ingrediënten
- 1,5 kg spareribs
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 420 ml tomatenpuree
- 1 Mexicaans bier
- 1 el vloeibare honing
- 2 el Ducros Mexicaanse Mix
Bereidingswijze
- Snij een dag van tevoren het varkensvlees in langs de botten.
- Pel en snipper de ui fijn. Meng met de tomatenpuree, knoflook, bier en honing.
- Breng op smaak met zout en peper en voeg de Mexicaanse kruiden toe.
- Laat de hele nacht marineren.4
- Bak de ribben in de oven met de marinade gedurende 3 of 4 uur op 120 ° C of bak ze op de barbecue.
Recept van Ducros
Ontdek de wereldkeuken via onze kookworkshops
Lees ook:
- De wereld op je bord: Libanese keuken
- De wereld op je bord: Thaïse keuken
- De wereld op je bord: Italiaanse keuken