Gebakken peanutbutter en frambozen havermout
Gebakken peanutbutter & frambozen havermout is de gouden combi die je keuken vult met de heerlijkste geuren. Ideaal voor wie houdt van lekker langzaam opstaan of mealpreppen met een gouden randje. Eén ding is zeker: dit recept doet je ochtendhumeur verdwijnen als sneeuw voor de zon. Leef je uit (en laat vooral je oven het zware werk doen).
Ingrediënten
Nodig: 2 (of 3) kleine ovenbestendige schaaltjes, weegschaal, maatbeker, 1 grote mengkom, pureestamper, maatlepels, pannenlikker
- 2 zeer rijpe bananen (hoe meer vlekjes hoe meer smaak!)
- 140 gram appelmoes
- 80 ml agave
- 2 eetlepels rijstmelk (of een andere plantaardige melk, je kan zelfs chocolademelk gebruiken)
- 40 gram smooth peanutbutter (koop deze van het huismerk van de betere supermarkt en check dat de ingrediënten enkel pinda’s zijn. Geen toegevoegde vetten en suikers.)
- 200 gram haver
- 1 eetlepel lijnzaad of chia (optioneel)
- 100 gram frambozen (diepvries of vers)
- pindanootjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de ovenschaaltjes klaar.
- Doe de bananen, appelmoes, agave, rijstmelk in de mengkom en prak alles met een pureestamper. Meng hier nog ⅔ van de peanutbutter bij met de pannenlikker.
- Voeg hier de de haver en eventueel het lijnzaad of chiazaad aan toe en meng goed.
- Meng de frambozen erbij en verdeel over de schaaltjes, besprenkel met de rest van de peanutbutter en werk eventueel af met nog wat pindanootjes.
- Zet in de oven voor 18-20 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Je kan ook een tweede (en eventueel derde) met huishoudfolie overdekte potje bewaren in de koelkast en pas de volgende dag in de oven zetten. Zo heb je wat ontbijt-prep klaar staan en hoef je het enkel nog in de oven te zetten.