De workshop van Amber: samen fit met je kleintje

Sinds de geboorte van haar dochtertje Elena, kwam Amber niet meer aan sporten toe. Toen ze op onze website de workshop ‘Samen fit met je kleintje’ ontdekte, was ze direct verkocht. “Die workshop is de perfecte combinatie om te gaan sporten, mijn dochter mee te nemen en haar mee te laten genieten. We worden er alle twee heel blij en rustig van”. Amber vertelt hoe zij gezonde qualitytime deelt met haar baby.

Zonder opvang toch gaan sporten

Amber (21): “Ik geraak nog moeilijk alleen de deur uit sinds mijn dochter Elena is geboren. Ik miste beweging. Daarom ben ik direct ingegaan op deze gelegenheid om samen met haar te gaan sporten. Ik had in de Academy in Grimbergen al zwangerschapsyoga gedaan en dat was zo goed meegevallen, dat ik veel vertrouwen had in dit initiatief.”

Heel goede begeleiding

“Ik ben begeleid door een erkende ‘Mums en Bubs-coach’, zodat de training veilig verloopt voor mij en mijn dochter. De coach is een LO-leerkracht-kinesitherapeute. Ik merk dat zij mijn uithoudingsvermogen goed op de proef stelt, want zij werkt sterk aan je conditie.

Tijdens de oefeningen trainen we vooral onze bekkenbodem-, bil- en buikspieren. Ook onze benen, armen en rug krijgen de nodige aandacht. Ik vind het leuk dat er ook al eens ruimte is voor 1-op-1-begeleiding in de relatief kleine groep. De coach vraagt ook feedback. En dat is geruststellend.”

Samen sporten en thuis herhalen

“In mijn groep waren we alleen met mama’s, maar ik heb me laten vertellen dat de ‘mama-baby-work-out’ ook door papa’s met hun kindje wordt gevolgd. De oefeningen vragen een sportieve inspanning, maar ze zijn niet moeilijk om uit te voeren. Ik kan ze achteraf weer thuis doen. Ik ben na mijn eerste sessie met vakantie vertrokken en nu ik terug ben kijk ik uit naar een volgende sessie.

Het is echt stimulerend om samen te sporten. Bovendien corrigeert de coach ook je houding waar nodig. Het is natuurlijk ook een gelegenheid om voor en na even van gedachten te wisselen met andere ouders van kleine kindjes.”

Plezier voor twee

“Deze work-outs zijn echt heel tof voor mij en Elena. De oefeningen worden aangepast aan de kindjes, zodat zij het ook leuk vinden en onze kleintjes krijgen de volle aandacht. Ik kan het andere mama’s – en papa’s – enorm aanraden. Het is een ideale manier om qualitytime met je kindje te beleven en tegelijkertijd iets voor je lichaam te doen.

Het is mooi hoe ik tijdens de training een sterke binding met Elena ervaar. En daar geniet zij ook van. De infrastructuur is helemaal aangepast aan ouders met baby’s en peuters. Als de kindjes wat afleiding nodig hebben, is er een plekje waar ze kunnen spelen.

Er is ook gedacht aan een ruimte met een verschoontafel en vochtige doekjes. Ik kon na de workshop nog even blijven om Elena borstvoeding te geven. Dat kwam prima uit, want na de les was het direct etenstijd voor haar. Op het einde van de workshop hebben we nog een leuke goodiebag gekregen.

Zin gekregen om mee te komen sporten?

In samenwerking met