Tover de luchtigste dips, soepen en spreads op tafel

Gesponsord artikel door

Zelfbereide dips en spreads op tafel toveren voor het aperitief? Dat doe je met de ErgoMaster Serie 6. Deze topper van een staafmixer maakt elke bereiding lichter en gladder: de krachtige motor, speciaal gevormde bel en 4 scherpe messen zorgen voor een perfecte textuur. Bovendien mag je erop rekenen dat hij er zélfs tijdens de voorbereidingen van een uitgebreid kerstdiner niet de brui aan geeft. Hoe dat kan? Lees even mee!

Geef oververhitting geen kans

Dankzij een krachtige, luchtgekoelde motor levert de ErgoMaster staafmixer de allerbeste Bosch-prestaties. Die innovatieve koeling zorgt voor minder oververhitting – en dat betekent: een langere werktijd. Zo kan je elke meng-, hak- of kneedklus eenvoudig aan, zelfs met de moeilijkste ingrediënten. Daar geven we trouwens 10 jaar garantie op.

Bepaal je snelheid met één hand

Bediening met één hand ging nog nooit zo vlot: hoe strakker je grip op de speciaal ontworpen extra grote hendel, hoe hoger de snelheid. Die regel je volledig met meerdere vingers, of alleen je duim. Dat is niet alleen gemakkelijk en intuïtief, maar ook even comfortabel voor zowel rechts- als linkshandigen.

Geniet van een lange levensduur van je toestel

Van deze mixer heb je jarenlang plezier. Want door de keramische koppeling brengt hij het motorvermogen over op de messen zonder slijtage – bij de gangbare kunststof koppelingen is dat helemaal anders. Je mag dus zeker zijn van consistente en betrouwbare prestaties bij al je gerechten. En slijtvast betekent natuurlijk ook duurzaam, want deze mixer zal je niet zo snel moeten vervangen.

Tal van handige accessoires

Hakken, kneden, versnipperen, schaven, … je kunt het zo gek niet bedenken of je ErgoMaster doet het, dankzij een resem handige opzetstukken. Met de meng- en maatbeker mix en meet je trouwens kleine hoeveelheden ingrediënten in één beweging, netjes!

Net iets lekkers op tafel gezet met je ErgoMaster? Laat je inspanningen niet verloren gaan. Dankzij de handige vershoudbox met vacuümpomp bewaar je bereidingen langer. In de box vind je een vacuümpomp, vacuümcontainer en vacuümzakken – die zijn bovendien ook geschikt voor sous-vide koken tot 85 °C.

---------------------

🧑‍🍳Recepttip: Assortiment van dips voor bij het aperitief

Dip 1: Groene pesto

Accessoire: kleine hakmolen

Ingrediënten:

  • 125 g pijnboompitten
  • een flinke bos basilicum
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 35 ml olijfolie
  • 1 tl grof zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen

Bereiding:

Hak de pijnboompitten in de hakmolen. Voeg daarna de kaas, zout en knoflook toe. Voeg de olijfolie toe en eindig met de basilicumblaadjes. Voeg citroensap toe naar smaak. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Dip 2: Dip met pesto en roomkaas

Accessoire: Grote hakmolen met mengfunctie

Ingrediënten:

  • 200 g verse roomkaas zoals Philadelphia (of 100 g roomkaas en 100 g geitenkaas)
  • 25 ml melk
  • 4 el pesto

Recept:

Doe alles in een kom en mix tot een gelijkmatig mengsel (niet te lang).

Dip 3: Hummus

Accessoire: Kleine hakmolen

Ingrediënten:

  • 3 el sesampasta
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • peper & zout
  • paprikapoeder

Recept:

Mix de kikkererwten en sesampasta. Voeg knoflook, olie en citroensap toe. Meng, proef en voeg zout, peper en paprikapoeder toe naar smaak. Heerlijk met Turks brood.

Dip 4: Tapenade van groene olijven

Accessoire: Staafmixer en maatbeker

Ingrediënten:

  • 15 g kappertjes
  • 5 ansjovisfilets in olie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g ontpitte groene of zwarte olijven
  • 3 eetlepels olijfolie

Recept:

Spoel de kappertjes af (indien gezouten) en laat uitlekken. Laat ook de ansjovisfilets uitlekken. Doe knoflook met ansjovis, olijven en kappertjes in de maatbeker en mix. Voeg olijfolie toe en mix tot een puree. Breng op smaak met peper en bewaar koel tot serveren.

Meer weten over Bosch