Heerlijke dampende pompoensoep smaakt altijd! Met enkele verrassende ingrediënten tover je jouw pompoensoep om tot een ware smaakbom.
- 1 ajuin
- 800 g pompoenblokjes
- 1 rode paprik
- 2 teentjes look
- 0.5 kl kerrie
- 200 g rode linzen
- 400 ml kokosmelk
- 1.5 l Knorr Zero Salt Bouillon Groente
- 4 el olijfolie
- 80 g Griekse yoghurt
- 10 g verse koriander
- 10 g sesamzaad
Ingrediënten
- Snipper de ui en knoflook. Snij de paprika in kleine blokjes. Laat de linzen uitlekken. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en houd ze even apart.
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de paprika- en pompoenblokjes toe en fruit deze nog kort mee.
- Voeg de kerriekruiden toe en roer het goed door elkaar.
- Voeg dan het water, de kokosmelk, de linzen en de groentebouillon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ± 20 min. zachtjes doorkoken.
- Schep een beetje garnituur uit de soep en houd dit even apart.
- Blend de soep dan glad met een staafmixer. Wanneer de soep iets te dik is, voeg dan wat extra water toe.
- Schep de soep in de kommen en garneer met de garnituur uit de soep, wat korianderblaadjes, de Griekse yoghurt en de geroosterde sesamzaadjes.
Bereiding
![Pompoensoep Knorr](https://www.colruytgroupacademy.be/wp-content/uploads/2022/11/pumpkin-soup.jpg)
Recept in samenwerking met onze partner Knorr