Van heerlijke Pad Thai noedels tot smaakvolle romige Thaise curry, de Thaise keuken behoort tot één van de beste ter wereld. Met deze 4 recepten waan je je meteen in het exotische Thailand!
Tom Ka Kai
4 personen
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 wortel
- 1 rode peper
- ¼ bleekselderij
- 1 courgette
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 l groentebouillon
- 2 el Go-Tan sojasaus
- 1 el Go-Tan vissaus
- Go-Tan Kokosmelk
- Optioneel: citroengras en citroenblaadjes
Bereidingswijze
- Snij alle groenten in grove stukken
- Laat de groenten aanbraden zonder olie, zodat de groenten kort geroosterd worden.
- Voeg daarna een scheutje olie toe, zodat de groenten goed zacht worden.
- Voeg de groentebouillon toe en voeg eventueel het citroengras en citroenblad toe.
- Laat het geheel ongeveer 8 à 10 minuten pruttelen.
- Haal het citroengras eruit en voeg een flinke scheut kokosmelk toe.
- Pureer het geheel met een blender of staafmixer.
- Breng het geheel op smaak met de sojasaus en vissaus.
- Serveer de soep en voeg nog een extra scheutje kokosmelk toe en garneer met wat korianderblad.
Recept van Go-Tan
Loempia's met kip
4 porties - 30 minuten
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 4 el Kikkoman sojasaus
- 2 el sherry
- 2 el walnootolie
- 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
- 100 g witte kool
- 50 g taugé
- 2 el sesamolie
- 8 blaadjes loempiadeeg
- 1 eidooier
- Frituurvet voor het bakken
Bereidingswijze
- Halveer de voorbereide kippenborstfilet en bestrijk het met een marinade van sojasaus, sherry en walnootolie.
- Snij de paprika’s en witte kool in reepjes.
- Braad in verhitte olie de kippenborstfilets goed aan en zet dit opzij (warm houden).
- Stoof de groenten in het resterende vet, breng het op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
- Leg de deegblaadjes naast elkaar, verdeel de kipfilets erover en bedek het met de groenten.
- Leg eerst het onderste deeggedeelte over de vulling, vouw dan de zijden rechts en links erover en vouw vervolgens de randen erover.
- Bestrijk de loempia met eigeel en bak goudbruin in de frituur.
- Serveer naar wens met sojasaus als dip.
Recept van Kikkoman
Thaise noedels met rode kool
4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 300 g rode kool
- 150 g worteltjes
- 2 lente-uien
- 10 g verse gemberwortel
- 200 g ramen mie
- 3 el plantaardige olie
- 100 g verse taugé
- 2 kl sojasaus
- 1 bouillonblokje Original Kip
- 0.5 el geroosterd sesamzaad
- 2 el fijngesneden korianderblaadjes
Bereidingswijze
- Snij de rode kool in dunne reepjes.
- Schil de worteltjes en snij ze in plakjes.
- Maak de lente-uien schoon en snij ze in ringetjes.
- Schil de gemberwortel en hak of rasp fijn.
- Kook de ramen mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verhit olijfolie in een wok of pan en bak de rode kool en de worteltjes al omscheppend ± 5 minuten.
- Voeg de lente-ui, de gemberwortel, de taugé en de sojasaus toe en bak nog ± 3 minuten.
- Schep de ramen mie en 100 ml water erdoor.
- Verkruimel het bouillonblokje en voeg het toe.
- Warm alles op half hoog vuur nog 2 minuten door.
- Garneer de noedels met rode kool met het sesamzaad en de koriander.
Recept van Knorr
Sticky Sriracha Chicken
2 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 4 el honing
- 2 el Go-Tan Sojasaus
- 2 el Go-Tan Sriracha
- 1 à 2 kl Go-Tan gehakte gember
- 3 kl Go-Tan gehakte knoflook
- bieslook
- 1 kg kipdrumsticks
Bereidingswijze
- Meng de honing, sojasaus, sriracha, gehakte gember en gehakte knoflook in een kom.
- Bak de kipdrumsticks rondom bruin op middelhoog vuur.
- Zet het vuur laag en haal het overtollig vet uit de pan.
- Voeg het sausmengsel toe.
- Zet het vuur hoger zodat de saus blijft pruttelen en kan indikken. Roer steeds de kip om zodat er een mooi laagje omheen plakt. Ga hiermee door tot dat de saus een mooie dikte heeft.
- Garneer met wat bieslook.
Recept van Go-Tan
Ontdek de wereldkeuken via onze kookworkshops
Lees ook:
- De wereld op je bord: Libanese keuken
- De wereld op je bord: Italiaanse keuken
- De wereld op je bord: Mexicaanse keuken