Granola met fruitrupsje of fruitmuisje

Dankzij deze granola met fruitdiertjes, was een gezonde start van de dag was nog nooit zo leuk!

    Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade
  • 150 g notenmengeling
  • 250 g havermout
  • 4 el agavesiroop
  • 3 el kokosolie
  • 70 g pompoenpitten
  • 375 g muesli
  • 50 g kokosschilfers
  • 500 g aardbeien
  • chocoladestift
  • 8 brochettestokjes
  • 1 kg witte druiven
  • 1 vierde van een bakje amandelschilfers

    Bereiding

  1. Hak de chocolade grof in de hakmolen (opgelet, dat hoeft slechts heel kort).
  2. Hak de notenmengeling grof in de hakmolen.
  3. Neem een grote mengkom en meng de havermout, 4 eetlepels water, de agavesiroop, de kokosolie, de gehakte noten, de pompoenpitten en een klein snuifje zout.
  4. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel hierover de granola-mengeling.
  5. Roer de granola regelmatig om zodat de granola overal gelijk kan garen. Laat gedurende 20 à 30’ in de oven bakken op 160°.
  6. Laat daarna afkoelen.
  7. Eens afgekoeld, mag je er de gehakte chocolade, de muesli en de kokosschilfers door mengen.
  8. Verwijder het kroontje van twee aardbeien.
  9. Rijg de druiven op een stokje en eindig met de aardbei, zodanig dat de punt voorop staat.
  10. Teken oogjes met een witte en bruine schrijfstift en teken een mondje op de aardbei.
  11. Leg het kroontje van de tweede aardbei met de punt naar voor en teken een witte stip op de punt en daarnaast met chocoladestift de snorharen.
  12. Zet daarboven 2 stipjes als ogen met een chocoladestift .
  13. Maak 2 kleine sneetjes ter hoogte van de oortjes en stop daarin een amandelschilfer in elke inkeping.