Dankzij deze granola met fruitdiertjes, was een gezonde start van de dag was nog nooit zo leuk!
- 100 g pure chocolade
- 150 g notenmengeling
- 250 g havermout
- 4 el agavesiroop
- 3 el kokosolie
- 70 g pompoenpitten
- 375 g muesli
- 50 g kokosschilfers
- 500 g aardbeien
- chocoladestift
- 8 brochettestokjes
- 1 kg witte druiven
- 1 vierde van een bakje amandelschilfers
Ingrediënten
- Hak de chocolade grof in de hakmolen (opgelet, dat hoeft slechts heel kort).
- Hak de notenmengeling grof in de hakmolen.
- Neem een grote mengkom en meng de havermout, 4 eetlepels water, de agavesiroop, de kokosolie, de gehakte noten, de pompoenpitten en een klein snuifje zout.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel hierover de granola-mengeling.
- Roer de granola regelmatig om zodat de granola overal gelijk kan garen. Laat gedurende 20 à 30’ in de oven bakken op 160°.
- Laat daarna afkoelen.
- Eens afgekoeld, mag je er de gehakte chocolade, de muesli en de kokosschilfers door mengen.
- Verwijder het kroontje van twee aardbeien.
- Rijg de druiven op een stokje en eindig met de aardbei, zodanig dat de punt voorop staat.
- Teken oogjes met een witte en bruine schrijfstift en teken een mondje op de aardbei.
- Leg het kroontje van de tweede aardbei met de punt naar voor en teken een witte stip op de punt en daarnaast met chocoladestift de snorharen.
- Zet daarboven 2 stipjes als ogen met een chocoladestift .
- Maak 2 kleine sneetjes ter hoogte van de oortjes en stop daarin een amandelschilfer in elke inkeping.