Sprankelende cava-cocktails om op de feestdagen te proosten

Geef je feestdagen wat extra glans met een heerlijke cocktail. Onze lesgeefster Emmy legt je uit hoe je met bubbels 2 verrassend lekkere cocktails maakt. Geweldig voor de kerstfeestjes en natuurlijk ook om het nieuwe jaar in te luiden!

Freixenet Margarita

2 glazen

Ingrediënten

  • 60 ml witte rum
  • 60 ml sinaasappellikeur
  • 120 ml Freixenet cava
  • 100 ml koude citroenlimonade
  • 2 limoenschijfjes
  • 2 el zout
  • 1 el tijmblaadjes (fijngehakt)

Bereidingswijze

  1. Meng de tijmblaadjes onder het zout. Ga met een schijfje limoen langs de randen van de glazen.
  2. Dip de randen in het zout.
  3. Meng de rum met de triple sec en de limonade.
  4. Verdeel over de glazen en vul aan met de champagne.
  5. Garneer de glazen met een schijfje limoen en steek er een rietje in.
  6. Santé!

Tanqueray French 75

2 glazen

Ingrediënten

  • 100 ml tanqueray london dry
  • 100 ml vers citroensap
  • 20 ml rietsuikersiroop
  • Freixenet cava
  • Ijsblokken

Bereidingswijze

  1. Doe een aantal ijsblokken in de shaker en koel de shaker door de ijsblokken een aantal keer rond te draaien.
  2. Verwijder de ijsblokken .
  3. Giet de verschillende ingrediënten in de shaker. Sluit de shaker.
  4. Shake de ingrediënten.
  5. Giet de cocktail in fluitglazen en top af met cava.
  6. Santé!