4 heerlijke cocktails om familie en vrienden te verrassen

Of je nu houdt van iets delicaats en bloemig, zoet en fruitig of sterk en bitter, er is een cocktail voor iedereen. Trek de cocktailkast open, stof de cocktailglazen af en haal wat vrienden of familie over voor een rondje spectaculaire drankjes.

Wij helpen je alvast op weg met deze 4 eenvoudige maar heerlijke cockail- en mocktailrecepten die smaken naar meer.

1. Hasselt 35

Ingrediënten voor 1 cocktail:

10 ml suikersiroop - 50 ml Smeets Extra Jenever - 40 ml citroensap - Freixenet prosecco - 1 citroen - schilferijs.

Vul een coupeglas met ijsblokjes om het glas te koelen. Vul een shaker met de suikersiroop, de Smeets Extra jenever en het citroensap. Shake gedurende 15 seconden. Haal het ijs uit het coupeglas en giet het mengsel erin. Top af met Freixenet prosecco

2. The Cubanito

Ingrediënten voor 1 cocktail:

50 ml Havana Club Cuban Spiced Rum - ijsblokken - gemberbier - 1 limoenpartje.

Doe de Havana Club Cuban Spiced Rum in een breed glas. Vul het glas tot boven met schilferijs. Top af met gemberbier en werk af met een limoenpartje.

3. Spice it up (mocktail)

Ingrediënten voor 2 cocktails:

1 flesje Crodino - 100 ml Spa Intense - 100 ml vers sinaasappelsap - 1/2 limoen, 1 kl Gimber - ijsblokken - 1 takje verse munt en 1 takje verse koriander - 1 schijfje limoen.

Doe de inhoud van het flesje Crodino, de Spa intense, het sinaasappelsap, het sap van de limoen en de Gimber in een shaker en shake goed. Neem een kort, breed glas en vul dit met ijsblokjes. Kneus in je handen een takje munt en wat koriander, doe dit in het glas. Verdeel de cocktail over 2 glazen en werk af met een schijfje limoen.

4. Baileys Hot Chocolate

Ingrediënten voor 1 cocktail:

120 ml chocolademelk - 40 ml Bailey's Original - slagroom - geraspte chocolade

Verwarm in een pannetje de chocolademelk. Giet de warme chocolademelk in een grote tas of een dubbelwandig glas. Voeg de Bailey’s Original toe en roer om. Werk af met slagroom en geraspte chocolade.

Zin gekregen om een cocktail- of mocktailworkshop te volgen?

In samenwerking met onze partners: Pernod Ricard, Campari, La Martiniquaise, Diageo, Freixenet en Spadel.