Verse loempia met garnalen

Aziatische loempia’s zijn ook bij ons heel populair. En eigenlijk kan je er alle kanten mee uit. Probeer eens dit recept met garnalen van chef Michaela.

    Ingrediënten

  • 8 rijstvellen
  • 8 reuzegarnalen (diepvries)
  • 125 g sojascheuten
  • 100 g rijstvermicelli
  • 2 plantjes verse munt
  • 2 plantjes verse basilicum
  • 1 plantje bieslook
  • 125 g plak gekruid spek
  • 3 limoenen
  • 3 fijngesnipperde teentjes look
  • 2 rode rawit pepertjes (Thaïse)
  • 100 g suiker
  • 0.5 dl heet water
  • 6 cl Thaïse vissaus
  • 1.5 eetlepers suiker

    Bereiding

  1. Los voor de dipsaus 1,5 eetlepels suiker op in het limoensap , voeg looksnippers toe, verwijder de zaadjes van de pepertjes en hak ze fijn, voeg toe.
  2. Los in een andere kom de 100 gr suiker op in heet water, voeg lepel voor lepel vissaus toe tot je een lichte karamelkleur bekomt, proef of het op smaak is en roer er dan het knoflookmengsel door.
  3. Blancheer de rijstvermicelli 1 minuut in kokend water, spoel af onder koud stromend water.
  4. Pel de garnalen verwijder het darmkanaal en blancheer ze in kokend water tot ze net gaat zijn, dompel even in koud water snij ze in de lengte doormidden
  5. Snij het spek in dunne plakjes, verwijder de worteltjes van de sojascheutjes, scheur de blaadjes ijsbergsla in repen ter grootte van 2 vingers
  6. Snij 8 lange bieslooksprieten af.
  7. Vul een platte kom met lauwwarm water, dompel het rijstvel 10" in het water tot het zacht en plakkerig aanvoelt, trek het vel met beide handen tussen duim en wijsvinger uit het water en leg op de snijplank.
  8. Leg een blaadje sla iets onder het midden op het rijstvel, vul verder met sojascheuten, spekplakje, blaadjes munt en basilicum, rijstvermicelli, vouw het vel strak om de onderkant heen, vouw de zijkanten naar binnen en leg 2 halve garnalen bovenop de vulling, schik er een bieslookspriet op en rol de loempia strak op, bewaar onder een vochtige doek tot je ze gaat serveren.
  9. Serveer met de dipsaus.

Bekijk hier de video: