Bloemkoolcurry

Bloemkool is ook populair in de Indiase keuken. Michaela maakt er een typische curry uit Sri Lanka mee. Hartverwarmend, pittig én 100 % veggie!

    Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 150 g diepvrieserwtjes
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 cm gember
  • 4 tenen look
  • 1 groene chilipeper
  • 2 grote uien
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl garam masala
  • 1 kl pilipili
  • rijstolie
  • plantje koriander
  • 1 citroen

    Bereiding

  1. Snij de bloemkool in roosjes.
  2. Pel look, schil gember en snij in stukjes samen met de chilipeper. Doe in het hakmolentje en mix tot puree.
  3. Snipper de uien fijn en fruit in rijstolie, voeg gemberpuree toe en roerbak enkele minuten. Voeg tomatenpuree, korianderpoeder, komijn, kurkuma en pilipili toe en roerbak.
  4. Schep er de bloemkoolroosjes door en roer tot ze helemaal met specerijen bedekt zijn.
  5. Overgiet met kokosmelk en laat sudderen tot de bloemkool net gaar is.
  6. Voeg erwtjes, garam masala en zout toe en laat nog 5’ sudderen.
  7. Bak de cashewnoten goudbruin in 1 el rijstolie op een hoog vuur. Haal uit de pan.
  8. Werk de curry af met gebakken cashewnoten, fijngesneden koriander en een kneepje citroensap.

Bekijk de video: