Back to basics. De hummus uit de workshop ‘Lentebuffet’ kan je eenvoudig zelf maken met kikkererwten en een milde kruidenmelange. Lekker als spread op een toastje, om groenten in te dippen, of als smaakmaker in zuiderse gerechten.
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (netto gewicht 310g)
1 teentje look
0.5 kl komijnpoeder
6 cl sap van 1 citroen
10 cl ijskoud water
2 el tahin
extra: blender of hakmolen
Bereiding
Spoel de kikkererwten.
Mix de tahin met het citroensap, look, water en komijnpoeder glad.
Voeg er de kikkererwten en een mespunt zout aan toe.
Mix het geheel tot een zijdezachte homogene massa. Voeg er indien nodig meer ijskoud water en zout aan toe.
Laat 30 min rusten en indikken.
Besprenkel de hummus met olijfolie en paprikapoeder, pili-pili of vers gehakte groene kruiden.
Tip: Ook lekker met olijfolie en geroosterde pijnboompitten.
Op zoek naar een tof gerecht om op je volgende brunch mee uit te pakken? Probeer eens dit vlechtbrood met pesto. Supergemakkelijk én supermooi om op tafel te zetten!
Pasta Carbonara
Recept
Pasta carbonara: ondertussen al bijna even populair als bolognese! Aziza toont je in deze video hoe je een authentieke versie maakt.
Buddakom
Recept
Deze kleurrijke kommetjes zitten niet alleen vol gezonde ingrediënten, ze zijn ook nog eens makkelijk te maken.
Basis hummus
€ 24
De keuken van het Midden-Oosten (digitaal)
Ken jij de Midden-Oosterse keuken al? Ga mee op culinaire ontdekkingstocht tijdens deze online kookworkshop.
€ 76
prijs voor 2
Veggie wereldkeuken: Het Midden-Oosten
Tijdens deze kookworkshop doen we samen culinaire inspiratie op uit het Midden-Oosten!