Back to basics. De hummus uit de workshop ‘Lentebuffet’ kan je eenvoudig zelf maken met kikkererwten en een milde kruidenmelange. Lekker als spread op een toastje, om groenten in te dippen, of als smaakmaker in zuiderse gerechten.
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (netto gewicht 310g)
1 teentje look
0.5 kl komijnpoeder
6 cl sap van 1 citroen
10 cl ijskoud water
2 el tahin
extra: blender of hakmolen
Bereiding
Spoel de kikkererwten.
Mix de tahin met het citroensap, look, water en komijnpoeder glad.
Voeg er de kikkererwten en een mespunt zout aan toe.
Mix het geheel tot een zijdezachte homogene massa. Voeg er indien nodig meer ijskoud water en zout aan toe.
Laat 30 min rusten en indikken.
Besprenkel de hummus met olijfolie en paprikapoeder, pili-pili of vers gehakte groene kruiden.
Tip: Ook lekker met olijfolie en geroosterde pijnboompitten.