Basis hummus

Back to basics. De hummus uit de workshop ‘Lentebuffet’ kan je eenvoudig zelf maken met kikkererwten en een milde kruidenmelange. Lekker als spread op een toastje, om groenten in te dippen, of als smaakmaker in zuiderse gerechten.

    Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (netto gewicht 310g)
  • 1 teentje look
  • 0.5 kl komijnpoeder
  • 6 cl sap van 1 citroen
  • 10 cl ijskoud water
  • 2 el tahin
  • extra: blender of hakmolen

    Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten.
  2. Mix de tahin met het citroensap, look, water en komijnpoeder glad.
  3. Voeg er de kikkererwten en een mespunt zout aan toe.
  4. Mix het geheel tot een zijdezachte homogene massa. Voeg er indien nodig meer ijskoud water en zout aan toe.
  5. Laat 30 min rusten en indikken.
  6. Besprenkel de hummus met olijfolie en paprikapoeder, pili-pili of vers gehakte groene kruiden.
  7. Tip: Ook lekker met olijfolie en geroosterde pijnboompitten.

Bekijk de video:


Basis hummus