Wok van wittekool en knolselder met runderreepjes

Knolselder in een wokgerecht? Absoluut! Deze Belgische klassieker laat zich van zijn pittige kant zien in een snelle, smaakvolle roerbak met wittekool en malse runderreepjes. De stevige structuur van knolselder blijft heerlijk beetgaar, zelfs op hoge temperatuur. Samen met de frisse crunch van kool en een scheutje sojasaus krijg je een gerecht dat comfortfood en lichte keuken perfect combineert. En het beste? Het is volledig gluten- en lactosevrij.

Duur: 40 min.

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g runderreepjes (diepvries)
  • 100 g lactosevrij gerookte spekreepjes (Herta)
  • 1 koolrabi
  • 0.25 knolselder
  • 0.25 wittekool
  • 4 takjes verse peterselie
  • 4 sjalotten
  • 2.5 dl plantaardig alternatief voor lichte room (bv Alpro Cuisine light)
  • 1 koffiel glutenvrije runderbouillon (Piet Huysentruyt)
  • 2 el zonnebloemolie
  • zwarte peper

Bereiding

Voorbereiding
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. Schil de koolrabi en de knolselder en snij in kleine blokjes.
  4. Snij de sjalotten in ringen.
  5. Snij de wittekool in reepjes.
  6. Snipper de peterselie fijn.
Bereiding:
  1. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  2. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een wok en bak de wokreepjes mooi bruin. Haal ze uit de wok.
  3. Verhit opnieuw 1 eetl. zonnebloemolie in dezelfde wok en voeg de sjalotringen toe. Roerbak 1 min. Voeg de blokjes koolrabi en knolselder en de reepjes wittekool toe en roerbak nog 6 à 7 min. Schep de wokreepjes en de spekreepjes erbij.
  4. Overgiet met het plantaardig alternatief voor lichte room en voeg de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. sudderen en kruid met peper en zout.
Afwerking
  1. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en serveer met basmatirijst.

Nog knolselder over?

Een restje knolselder kan u verwerken in een aardappelpuree. Of maak een pure knolselderpuree, die past heel goed bij wild. U kan ook soep maken van knolselder, eventueel in combinatie met wortelen of pastinaak.

3x herfstrecepten

3x royaal met koolrabi en knolselderij! Ontdek smaakvolle herfstrecepten en geniet van deze veelzijdige seizoensgroenten.

inspire.svg

Seizoensgroenten voor de herfst: recepten