Seizoensgroenten herfst
Ontdek de culinaire verrassingen van twee ondergewaardeerde toppers: koolrabi en knolselderij. Deze robuuste wortel- en knolgewassen zijn perfect voor hartverwarmende herfstmaaltijden. Van fluweelzachte soepen en puree tot krokante roostersalades en stoofschotels: laat je inspireren door de veelzijdigheid van koolrabi en knolselderij en geniet van een gezonde, smaakvolle herfst!
Seizoensgroenten voor de herfst: recepten
Wat zijn seizoensgroenten dan?
Als we het hebben over seizoensgroenten, gaat het om groenten die groeien en geoogst worden – en dus op hun best zijn qua smaak en voedzaamheid – in een bepaalde periode. Dat beperkt zich niet tot de drie maanden van een specifiek seizoen. Asperges zijn bijvoorbeeld een typische zomergroente, maar ze pronken in het voorjaar al in de winkelrekken. Eten volgens het seizoen brengt nog meer voordelen met zich mee als je gaat voor lokaal geteelde groenten. Die moeten minder ver getransporteerd worden en hebben dus een lagere impact op het milieu.