Spinaziesoep met kokos, zoete aardappel en courgette
Tijd om Popeye tegen te spreken, want spinazie is niet echt een ijzerbom, het bevat echter wel veel vitamine K. Dat hebben je botten nodig om calcium vast te houden. De zoete aardappels zijn vezelrijke vitaminebommetjes en geven hun suikers maar langzaam vrij wat zorgt voor een evenwichtige en regelmatige bloedsuikerspiegel.
Ingrediënten
4 personen
- 2 preien
- 1 courgette
- groene of gele chilipeper
- 150 g zoete aardappel met schil
- 300 ml Knorr Groenten Bouillon
- 400 ml kokosmelk
- 100 g babyspinazie
- 1 el kokosolie
- 1 kl kerriepoeder
- 1/2 kl komijnpoeder
- 1 kl kurkuma
In samenwerking met onze partner Knorr.
Bereidingswijze
- Snij de preien en de groene of gele chilipeper in ringen.
- Snij de courgette en de zoete aardappel in stukjes.
- Smelt de kokosolie in een grote kookpot.
- Voeg het kerrie-, komijn- en kurkumapoeder toe en bak kort aan.
- Voeg de prei, de zoete aardappel, de courgette en de groene of gele peper toe.
- Roer goed om met de kruiden.
- Voeg de groentenbouillon en de kokosmelk toe en laat het geheel op laag vuur koken tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en laat nog even meekoken.
- Haal van het vuur en mix tot een soep met de staafmixer.