Pastinaaksoep met wortel, kurkuma en gember
Net als gember helpt kurkuma tegen winderigheid en een opgeblazen gevoel. Pastinaak staat dan weer bol van de antioxidanten en vitamine C dat je weerstand op peil houdt.
Ingrediënten
4 personen
- 3 wortelen
- 3 pastinaken
- 1 appel mét schil
- 2 ajuinen
- 2 tenen look
- 800 ml Knorr Groenten Bouillon
- 250 ml kokosmelk
- 1 el kokosolie
- 2 kl kerriepoeder
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl gemberpoeder
- 1 kl kurkumapoeder
- 1/2 kl kaneelpoeder
- verse koriander (afwerking)
- een snuifje cayennepeper (afwerking)
In samenwerking met onze partner Knorr.
Bereidingswijze
- Pel de ajuinen en de tenen look en snipper fijn.
- Schil de wortelen en snij in stukken.
- Snij de pastinaken en de wortelen in stukken.
- Verwijder het klokhuis van de appel. Snij de appel met de schil in stukken.
- Smelt de kokosolie in een grote kookpot.
- Voeg de ajuin, de knoflook en de kruiden (behalve de cayennepeper) toe en bak aan.
- Voeg de wortelen, de pastinaak en de appel toe. Roer goed om.
- Voeg de groentenbouillon en de kokosmelk toe.
- Laat op een laag vuur 20 minuten pruttelen.
- Mix tot een soep met de staafmixer.
- Schenk de soep in kommen en werk af met koriander en een klein beetje cayennepeper .