Pastinaaksoep met wortel, kurkuma en gember

Net als gember helpt kurkuma tegen winderigheid en een opgeblazen gevoel. Pastinaak staat dan weer bol van de antioxidanten en vitamine C dat je weerstand op peil houdt.

Ingrediënten

4 personen

  • 3 wortelen
  • 3 pastinaken
  • 1 appel mét schil
  • 2 ajuinen
  • 2 tenen look
  • 800 ml Knorr Groenten Bouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el kokosolie
  • 2 kl kerriepoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1 kl kurkumapoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • verse koriander (afwerking)
  • een snuifje cayennepeper (afwerking)

In samenwerking met onze partner Knorr.

Bereidingswijze

  1. Pel de ajuinen en de tenen look en snipper fijn.
  2. Schil de wortelen en snij in stukken.
  3. Snij de pastinaken en de wortelen in stukken.
  4. Verwijder het klokhuis van de appel. Snij de appel met de schil in stukken.
  5. Smelt de kokosolie in een grote kookpot.
  6. Voeg de ajuin, de knoflook en de kruiden (behalve de cayennepeper) toe en bak aan.
  7. Voeg de wortelen, de pastinaak en de appel toe. Roer goed om.
  8. Voeg de groentenbouillon en de kokosmelk toe.
  9. Laat op een laag vuur 20 minuten pruttelen.
  10. Mix tot een soep met de staafmixer.
  11. Schenk de soep in kommen en werk af met koriander en een klein beetje cayennepeper .

Detoxen met soep

Deze soepen bevatten bepaalde ingrediënten die een versterkend en ontgiftend effect op je lichaam. Snel en makkelijk klaar te maken, en bovendien vol seizoensgroenten.

inspire.svg

Laat je inspireren