Knolselderpizza met witte pens en venkel

Een feest voor het oog én voor je smaakpapillen. Rooster dikke plakken knolselder in de oven tot ze een heerlijke bite hebben. Daarop komt een romige laag mascarpone, gevolgd door een kruidige mix van gebakken witte pens en fijngehakte venkel. Een handvol rucola, wat kappertjes en een drupje balsamico maken het geheel af. Een creatieve manier om een klassieke groente in een nieuw jasje te steken! Perfect als lunch of lichte avondmaaltijd.

Duur: 45 min.

Aantal: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 250 g mascarpone
  • 1 witte pens
  • 2 el Boni kappertjes
  • 125 g Spar rucola
  • 1 venkel
  • 1 witte balsamicoazijn- arachideolie

Recept van Spar.

Bereiding

  1. Schil de knolselder. Snij in dikke plakken. Besmeer de plakken met olie en kruid met peper en zout.
  2. Warm de oven voor op 200°C.
  3. Bak de knolselderplakken 15 min in de warme oven.
  4. Verwijder het vel van de witte pens en snij in kleine stukjes. Bak de witte pens goudgeel in bruine boter.
  5. Snij de venkel in zo klein mogelijke brunoise. Voeg de venkelbrunoise toe aan de witte pens, kruid alles met peper en zout.
  6. Haal de plakken knolselder uit de oven en besmeer met mascarpone. Verdeel de stukjes venkel en witte pens erover. Verdeel de kappertjes erover en werk af met rucola.
  7. Besprenkel de knolselderpizza’s met balsamicoazijn en serveer lauwwarm.

3x herfstrecepten

3x royaal met koolrabi en knolselderij! Ontdek smaakvolle herfstrecepten en geniet van deze veelzijdige seizoensgroenten.

inspire.svg

Seizoensgroenten voor de herfst: recepten