Eenvoudige erwtensoep met broccoli
Hoe donkerder de broccoli, hoe meer bètacaroteen hij bevat. Dit wordt omgezet in vitamine A en boost je immuunsysteem. Gebruik zeker ook de steel want die is veel vezelrijker dan de roosjes: goed voor je spijsvertering.
Ingrediënten
4 personen
- 1/2 broccoli mét steel
- 300 g gedroogde spliterwten
- 3 ajuinen
- 1,5 liter Knorr Groenten Bouillon
- 1 el kokosolie
In samenwerking met onze partner Knorr.
Bereidingswijze
- Pel de ajuinen en snipper fijn.
- Smelt de kokosolie in een grote kookpot.
- Voeg de fijngesnipperde ajuin toe en bak tot glazig.
- Voeg de groentenbouillon en de spliterwten toe.
- Laat op een laag vuur ±1 uur koken. Roer af en toe.
- Snij de broccoli en de broccolisteel in stukken.
- Voeg 10 minuten voor einde de broccoli toe.
- Haal van het vuur en mix tot een soep met de staafmixer.