Wat zet je op je geboortelijst?

Omdat er heel wat op je afkomt tijdens je zwangerschap, heeft MyFamily al eens nagedacht voor jou over de geboortelijst. Wees gerust, we delen graag deze 5 tips met jou.

1. Gebruik een checklist

Het is altijd handig om van een goede basis te kunnen vertrekken. Een gebruiksvriendelijke checklist zoals die van Dreambaby zet je meteen op weg.

2. Doe research bij vrienden en familie

Vraag raad aan andere ouders. Zo kom je te weten welke spullen je écht nodig hebt en wat je na drie keer niet meer gebruikt?

3. Maak onderscheid tussen wat je vroeg nodig hebt en wat minder dringend is

Wat heb je nodig in het ziekenhuis, na je bevalling ? En wat de eerste dagen terug thuis met je kindje? Sommige dingen heb je snel nodig: kledij (afhankelijk van het seizoen), een bedje, een autostoel, luiers, een verzorgingskussen, …

4. Denk goed na over de kleertjes

Zet ook niet té veel kleren op je lijst. Je weet immers niet hoe groot of klein je baby zal zijn. En sommige kinderen groeien snel, andere niet. Hou zeker ook rekening met de seizoenen.

5. Grote en kleine geschenken

Zorg voor genoeg variatie in je geboortelijst. Zo kan iedereen een cadeau kiezen (wat zijn of haar budget ook is). Grotere (en dus duurdere) stuks kan je in stukken op je lijst zetten. Wees niet bang om ook kleine dingen (zoals fopspenen of slabbetjes) op de lijst te zetten. Die zijn handig omdat mensen vaak een cadeau aanvullen tot een 'rond' bedrag.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met MyFamily, erkende uitbetaler van het Groeipakket.

MyFamily is een erkende Vlaamse uitbetaler van het Groeipakket. Ontdek hoe MyFamily vzw je gezin kan ondersteunen met het Groeipakket van de Vlaamse Overheid. Maak gebruik van hun eenvoudige tools om jouw recht op startbedrag en maandelijkse toeslagen te berekenen. De deskundige groeipakketcoaches van MyFamily staan klaar om je persoonlijk te begeleiden en al je vragen te beantwoorden, tot wel 20u op dinsdag. Bij MyFamily waarderen gezinnen ons met een mooie score van 4,5/5 voor onze diensten.