Waarom je baby een massage geven?

Babymassage is een bijzondere manier om, via bewuste aanrakingen een sterke band op te bouwen met je kindje. Daarom alleen al is het fijn om het eens te proberen. En er zijn nog meer voordelen. Deze mama’s vertellen waarom ze zo graag hun baby masseren.

“Het is een moment van pure ontspanning met elkaar”

“Zwanger worden liep bij ons niet van een leien dakje, maar nu zijn we eindelijk de trotse ouders van ons dochtertje Ciri. Net omdat we zoveel moeite moesten doen, probeer ik extra te genieten van alle tijd die we samen hebben. En babymassage is voor mij echt zo’n hechtingsmomentje.

Ik volgde de workshop met Ciri toen ze 8 weken was en ze viel meteen in slaap nadat ik haar armpjes en buikje had gemasseerd. Dus dat ze er rustig van wordt, was al snel duidelijk. Intussen zijn we thuis ook al aan de slag met alle technieken die ik heb geleerd. De oefeningen met de beentjes om krampjes te verlichten, helpen echt en pas ik dagelijks toe. Ook als we samen een bad of douche hebben genomen, masseer ik Ciri altijd nog even. Dat is een moment van pure ‘we-time’ en connectie voelen met elkaar. Even samen ontspannen, los van de rest van de wereld. Heerlijk!”

Joyce
mama van Ciri (10 weken)

“Door babymassage leer ik mijn kindje kennen”

“Jezelf goed voelen en aan zelfzorg doen is voor mij een van de basiswaarden van opvoeden. Daarom masseer ik Gaston al zachtjes vanaf de eerste week na de geboorte en hij ziet mij ook elke dag yoga doen. Bewust tijd nemen om te ontspannen, momentjes voor jezelf creëren. Ik wil dat mijn zoontje dat al van jongs af meekrijgt.

Als je kindje zo klein is, ken je hem of haar eigenlijk nog niet. Ze kunnen zich alleen nog maar uitdrukken via lichaamstaal en daar kan je veel van afleiden. Tijdens babymassage ben je bewust bezig met aanraken en naar je baby kijken. Je ontdekt wat hij fijn vindt en wat niet, hoe hij rustig wordt of hoe hij reageert op je stem. Ik vind het ongelofelijk om Gastons snoetje compleet te zien ontspannen als ik zijn gezicht masseer. De schattige glimlach die hij me dan schenkt, is mijn allermooiste cadeau.”

Emmy
mama van Gaston (8 weken)

Voordelen babymassage

  • Je baby voelt zich veiliger om de wereld te ontdekken.
  • Je baby is relaxed en slaapt beter … En jij dus ook!
  • Masseren is een warme, persoonlijke manier om de band met je kind op te bouwen.
  • Je communiceert zonder woorden via lichaamstaal.
  • Massage versterkt en stimuleert de mentale en motorische ontwikkeling van je kleintje.
  • Bij krampjes kan zacht over het buikje wrijven het ongemak verlichten.

Volg net zoals Joyce en Emmy onze workshop ‘Babymassage’.

De workshop 'Babymassage' wordt georganiseerd in samenwerking met onze partners