De digitale kookworkshop van Nico: wij feesten vegan

Ook van bij je thuis kan je inspiratie en handige tips krijgen tijdens onze digitale workshops. Nico nam de proef op de som en volgde de digitale kookworkshop 'Wij feesten vegan!' Hij vertelt je hier alles over zijn ervaring:

Geprikkeld om een nieuwe keuken te ontdekken

“Ik kook graag en ik had al een paar keer een fysieke workshop gevolgd. Toen ik het aanbod van de online sessies ontdekte was ik dus wel nieuwsgierig. Ik ontdekte tal van topics die me interesseerde maar omdat ik toch een lichte passie voor koken heb, besloot ik daarmee te starten. Vegan koken is iets wat voor mij relatief onbekend is, dus ik was enthousiast om iets bij te leren

Fijn om met eigen materiaal te werken

"Ook the way of working was nieuw: ik kreeg op voorhand een ingrediëntenlijstje van de Academy waardoor ik zelf boodschappen kon doen. Waar ik op voorhand niet bij stilstond maar ik extra fijn vond, was dat ik gewoon met mijn eigen materiaal kon werken. Dat is toch net iets vertrouwder."

Het hele gezin kon gezellig meevolgen

"Het verloopt ook allemaal heel gemoedelijk, zo kwamen mijn zonen eens piepen in de keuken en kwam mijn vrouw gezellig mee volgen met een aperitiefje erbij. Als we vragen hadden, konden we die probleemloos stellen via een moderator, in beeld of in een chat."

“Dit was voor mij de ideale combinatie: ik leerde iets nieuws én toverde een maaltijd voor het hele gezin op tafel."

Meteen aan tafel schuiven en samen smullen

"Ik heb uiteindelijk echt wel iets bijgeleerd en aan het einde konden we met zijn vieren de voeten onder tafel schuiven. Daarna moest ik ook niet meer naar huis rijden wat comfortabel was. Ik ga zeker nog verder aan de slag om mijn gerecht te perfectioneren en de tips die ik kreeg verder toe te passen."