Aromatherapie, iets voor mij?

Etherische oliën kunnen ons op vele manieren helpen. Onze lesgeefster vertelt wat kruidengeneeskunde voor jou kan doen.

Aroma-watte?

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op etherische oliën. Die oliën komen voor in de bladeren, bloemen, vruchten, twijgen, zaden, harsen, wortels en de schors van aromatische planten. Enkele bekende voorbeelden zijn lavendel, eucalyptus, rozemarijn, tijm en citronella.

Met etherische oliën kan je heel wat doen. Je kan er onder meer massage- of badolie van maken, ze mengen in (neutrale) verzorgingsproducten of toevoegen in een aromaverstuiver. Jij ontdekt en kiest de toepassing die best bij je past.

“Ik gebruik natuurlijke middeltjes zoals lavendel om huidproblemen aan te pakken. Mijn man was eerst sceptisch, tot hij ervaarde dat lavendel hem ook helpt om tot rust te komen."

Karine, volgde een workshop aromatherapie

En voor mij?

Plantaardige oliën doen je lichaam en geest goed. Zo zijn er aroma’s die stress en angst verminderen, de slaapkwaliteit verbeteren of goed zijn voor de huid of de luchtwegen. Sommige geuren zouden ook inwerken op het onderbewuste en een verstoord zenuwstelsel weer in evenwicht brengen.

“Gebruik etherische oliën om de lucht te zuiveren, te ontspannen in bad of om gewrichtspijnen te voorkomen. Perfect voor mensen met een drukke agenda", aldus Nancy, onze lesgeefster aromatherapie.