Met dit hapje waan je je écht op reis. Sylvie-Anne leert je pittige gambas met Indonesische pindasaus maken.
- 200 g gepelde, ongezouten pindanoten
- 1 el pindakaas
- 1 el geraspte verse gember
- 1 vers rood Spaans pepertje
- 10 el sojasaus
- 60 ml water
- 1 el sesamolie
- 1 el vloeibare honing
- 24 rauwe gamba's
- 8 kl kokosolie
- 2 limoenen
- 8 takjes koriander
- 2 el verse gember
- 2 teentjes look
- 0.5 kl chilivlokken
Ingrediënten
- Schil de gember en hak fijn.
- Ontpit het Spaans pepertje en snipper fijn.
- Mix 150 g pindanoten, voeg de pindakaas toe, de gember, en de verse Spaanse peper in de hakmolen.
- Voeg de sojasaus toe, de sesamolie en de honing.
- Giet er vervolgens het water bij en mix het geheel tot een gladde saus.
- Bewaar de saus in een kleine kom.
- Warm de kokosolie op zodat die doorschijnend en vloeibaar wordt.
- Meng voor de marinade de sojasaus, de gesmolten kokosolie, de gember en de gemalen chilipeper in een diepe schotel.
- Pers de look en voeg toe.
- Verwijder de kopjes van de gamba's (behoud de staart) en pel ze.
- Verwijder het darmkanaal van de gamba’s.
- Leg de gamba's in de diepe schotel met de marinade en nog een lepel pindasaus. Laat 15’ gekoeld marineren.
- Hak de rest van de pindanoten fijn.
- Trek de korianderblaadjes van de takjes.
- Verhit een gietijzeren grillpan op een hoog vuur.
- Prik de gamba's op houten prikkers en bak ze 2’ aan elke kant.
- Dien op met de pindasaus, gehakte pindanoten, geritste koriander en limoenpartjes.