Op warme dagen snak je naar iets fris: bijvoorbeeld deze pastasalade met gezonde gegrilde groenten. Drink er een glaasje rosé of een ijskoud biertje bij: dan is deze umami bomb uit onze workshop ‘Easy Italian’ op z’n best.
Ingrediënten
400 g penne
2 courgettes
2 aubergines
1 rode paprika
1 gele paprika
2 kleine rode uien
30 g pijnboompitten
100 g zongedroogde tomaten
olijfolie
italiaanse kruiden
50 g rucola
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C.
Snij de courgettes en aubergines in plakken en de paprika’s in repen.
Pel de uien en snij ze in partjes.
Schik op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.
Laat 30 à 40 minuten garen in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
Giet af en schep door de gegrilde groenten
Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Schep tomatenstukjes, raketsla en pijnboompitten door de gegrilde groenten.
Koken met de tajine is gezond. Ontdek tientallen recepten bij Colruyt Laagste Prijzen, Bio-Planet en Spar Colruyt Group. Smakelijk!
Seizoensgroenten
Recept
Eten volgens de seizoenen heeft heel wat voordelen. Groenten en fruit van het seizoen hebben meer smaak en vitamines, brengen variatie in je menu, zijn vaak duurzamer en hebben een interessantere prijs.
5x lekkere lunch recepten
Recept
Wil je eens wat anders in je lunchbox dan een boterham? Laat je inspireren door deze 5 lunch ideeën en kijk alvast uit naar lunchtijd!