Pasta pesto salade

Een bbq vol verwennerij? Dan is deze heerlijke pasta pesto! Het smaakbommetje is ook supersnel klaar. Dus ook ideaal als je sito presto iets op tafel moet zetten.

    Ingrediënten

  • 280 g farfalle
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 3 el pijnboompitjes
  • 5 el groene pesto
  • 4 el Chavroux geitenkaas
  • 20 kerstomaatjes (gemengde kleuren)
  • 200 g gemengde sla

    Bereiding

  1. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Was de komkommer en snij in de lengte in 2. Verwijder de zaadlijsten met een koffielepel en snij de komkommer in schijfjes (Eventueel met een mandoline.).
  3. Verwijder de steel, de zaadlijsten en de zaadjes van de rode paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. Was de kerstomaatjes en snij in 2 of 4 naargelang de grootte.
  5. Gril de pijnboompitten kort aan in een pan zonder vetstof.
  6. Doe de pasta in een kom. Meng er de groene pesto en 3 el geitenkaas door. Laat de pasta wat afkoelen.
  7. Voeg de komkommer, de kerstomaatjes, de pijnboompitten, de paprika en de gemengde sla toe. Meng hier als laatste nog 1 el geitenkaas door.
  8. TIP: Maak van deze salade een maaltijdsalade door er nog extra ingrediënten aan toe te voegen. Bvb.: zongedroogde tomaten, gegrilde en berookte kip, gegrilde ham, feta, gegrilde scampi’s, enz...

Bekijk de video: