Een bbq vol verwennerij? Dan is deze heerlijke pasta pesto! Het smaakbommetje is ook supersnel klaar. Dus ook ideaal als je sito presto iets op tafel moet zetten.
- 280 g farfalle
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 3 el pijnboompitjes
- 5 el groene pesto
- 4 el Chavroux geitenkaas
- 20 kerstomaatjes (gemengde kleuren)
- 200 g gemengde sla
Ingrediënten
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Was de komkommer en snij in de lengte in 2. Verwijder de zaadlijsten met een koffielepel en snij de komkommer in schijfjes (Eventueel met een mandoline.).
- Verwijder de steel, de zaadlijsten en de zaadjes van de rode paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Was de kerstomaatjes en snij in 2 of 4 naargelang de grootte.
- Gril de pijnboompitten kort aan in een pan zonder vetstof.
- Doe de pasta in een kom. Meng er de groene pesto en 3 el geitenkaas door. Laat de pasta wat afkoelen.
- Voeg de komkommer, de kerstomaatjes, de pijnboompitten, de paprika en de gemengde sla toe. Meng hier als laatste nog 1 el geitenkaas door.
- TIP: Maak van deze salade een maaltijdsalade door er nog extra ingrediënten aan toe te voegen. Bvb.: zongedroogde tomaten, gegrilde en berookte kip, gegrilde ham, feta, gegrilde scampi’s, enz...