Knolseldersoep met pastinaak, peer en hazelnootstengels

Laat je verrassen door de unieke smaak van deze knolseldersoep met pastinaak en peer. Serveer met homemade hazelnootstengels, succes verzekerd!

    Ingrediënten

  • 0.5 pastinaak
  • 250 g knolselder
  • 0.5 ajuin
  • 25 g hazelnoten
  • 2 peren
  • platte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 25 g gemalen kaas

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de pastinaak en de knolselder en snij in stukken. Pel de ui en snij in grove stukken. Hak de hazelnoten grof.
  3. Schil 1 peer, verwijder het klokhuis en snij in stukken.
  4. Verdeel de knolselder, pastinaak en ui over een ovenplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met het kerriepoeder. Plaats gedurende 20’ in de oven.
  5. Doe de geroosterde groenten in een kookpot, voeg de gesneden peer en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 15’ op een zacht vuur verder koken.
  6. Mix de soep fijn met de staafmixer.
  7. Wrijf de eidooier uit over het bladerdeeg, bestrooi met de hazelnoten en verdeel er de kaas over. Snij het deeg in repen van +/- 2 cm breedte. Neem de repen vast aan de uiteinden, draai ze een paar keer om tot een spiraal en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  8. Bak de hazelnootstengels gedurende 15’ in de oven op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  9. Schil de tweede peer, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  10. Schep de soep in diepe borden. Werk af met de blokjes peer, bestrooi met de platte peterselie en besprenkel met enkele druppeltjes olijfolie.
  11. Serveer met de hazelnootstengels.