Asperges op Vlaamse wijze

Snel, makkelijk én altijd feestelijk! Vul je bord vandaag met dé klassieker van dit seizoen: asperges op z’n Vlaams.

    Ingrediënten

  • 1 kg dikke witte asperges
  • 4 eieren
  • 200 g geklaarde boter
  • 1 plant krulpeterselie
  • 0.5 citroen
  • 2 el griessuiker

    Bereiding

  1. Schil de asperges en snij of breek ongeveer 3 cm van het uiteinde af. Was de schillen en de voeten.
  2. Leg de asperges in een ruime pan, kopjes in dezelfde richting. Zet onder water, voeg er enkele schillen en uiteinden aan toe alsook de citroen en de suiker.
  3. Kruid met zwarte peper en zout, dek af en breng aan de kook. Eens het kookpunt bereikt neem je de pan van het vuur en laat je afgedekt nagaren.
  4. Controleer of de asperges gaar zijn door met een aardappelmesje in de uiteinden te prikken. Het moet zacht maar zeker niet papperig aanvoelen.
  5. Kook de eieren hard en scheid, als ze nog warm zijn, de dooiers van het eiwit. Plet ze beiden afzonderlijk.
  6. Was, droog en hak de peterselie fijn.
  7. Warm de geklaarde boter op en verwarm de borden voor. Haal de asperges uit hun kookvocht en verdeel over de borden.
  8. Schik er de eieren en peterselie rond en overgiet met de boter. Kruid af met zwarte peper en zout naar smaak.

Bekijk de video:


koken

€ 42

Comfortfood met wintergroenten

Een lekkere én gezonde portie comfortfood op tafel toveren? Ga aan de slag met heerlijke wintergroenten in deze workshop.

€ 42

Om pompoen is het te doen

Voedzaam én veelzijdig. In deze workshop maken we recepten waarin pompoen de hoofdrol speelt.

€ 42

Barbecue op wereldse wijze

Mag je barbecue eens iets anders zijn? Verleg in deze workshop letterlijk je grenzen en ontdek verrassende grilllades uit andere landen.

€ 42

Maaltijdsalades & dressings

Ontdek tijdens deze kookworkshop hoe een lekker vullende salade eruitziet.

€ 47

Feestelijke najaarsgerechten

Feestelijke recepten uitproberen? In deze kookworkshop kook je gastronomisch met het lekkerste van het najaar.

€ 42

Bijgerechten voor de BBQ

Van dips tot verrassende salades met toppings. Maak in deze workshop snelle en lekkere bijgerechten voor bij de barbecue.

€ 47

Feestelijk voorjaarsmenu

Feestinspiratie nodig voor het voorjaar? Laat een frisse wind door je gerechten waaien in deze kookworkshop.

€ 42

vernieuwd

Winterse BBQ

Een gezellige winterbarbecue is top! Maak in deze workshop heerlijk warme bijgerechten en hartverwarmende grillades.

€ 42

Herfstige hapjes

Omarm het herfstgevoel met smakelijke en eenvoudige hapjes die je leert maken in deze workshop.