Jules Destrooper

Al heel snel na de oprichting is een leuke samenwerking ontstaan tussen Jules Destrooper en Colruyt Group Academy. Sinds enkele jaren zetten wij sterk in op foodpairing om consumenten op een andere, verrassende manier te laten kennismaken met onze koekjes. Ook Colruyt Group Academy vindt het belangrijk om haar deelnemers culinair te inspireren. Samen verzamelen we nog meer mensen rond de (koekjes)tafel!
Dame werkt op laptop terwijl ze galette eet

Het eerste koekje

Op het einde van de 19e eeuw gaf Jules Destrooper, een bakker en handelaar in koloniale goederen uit Lo, zijn klanten zelfgebakken amandelbrood om ze te bedanken voor hun bestellingen.

Dat koekje viel zó in de smaak, dat Jules in 1886 volledig overstapt naar het bakken van het koekje. Vier jaar later lanceert Jules de natuurboterwafel of ‘lukke’, een West-Vlaamse gelukswafel die traditioneel rond Nieuwjaar gebakken wordt.

Bovenaanzicht akker aardappelen tractor

Nog meer recepten

Doorheen de jaren zijn onze koekjes steeds populairder en vermaarder geworden, en kwamen er nieuwe klassiekers bij zoals de Parijse wafel en de speculoos. Ook werd geïnvesteerd in nieuwe technologieën: de bewaartijden werden verlengd en de deur naar een wereldwijde export stond open.

Ondertussen bestaat ons assortiment uit 17 soorten en is drie kwart van de productie bestemd voor export. De koekjes zijn te verkrijgen in een zestigtal landen, van Japan tot in de VS en Zuid-Amerika. 

Bovenaanzicht tafel met koffie en assortiment Jules Destrooper koekjes op bord.

Puur bakplezier

Onze originele recepten blijven tot op vandaag een goed bewaard geheim, maar voor alle koekjes gebruiken wij alleen de puurste ingrediënten, zoals echte boter en Belgische chocolade. Ook maken ze geen gebruik van bewaarmiddelen, kleur- en kunstmatige smaakstoffen.

Ontdek hier alle koekjes van Jules Destrooper