Freixenet

Met onze samenerking met Colruyt Group Academy willen we mensen inspireren en laten beleven. We geloven er er sterk in dat er geen betere manier is om mensen van onze kwaliteit te kunnen overtuigen dan door ze te laten proeven. Alles draait hem rond de beleving op een ontspannen moment, wanneer mensen genieten en samen ervaringen uitwisselen.
Freixenet Gordon Negro met champagneglazen op feestelijke tafel

Een stukje geschiedenis

We draaien de klok 150 jaar terug en trekken richting de kleine Catalaanse stad Sant Sadurní d’Anoia. Het is hier dat de familie Sala kwaliteitswijnen begint te maken. Begin 20ste eeuw huwt Dolores Sala met Pedro Ferrer Bosch. En dat is meteen de start van een succesverhaal.

Niet veel later initieert Freixenet – afkomstig van de bijnaam van Pedro Ferrer als jongste zoon van de eigenaren van het wijnhuis “La Freixeneda” - de export van een mousserende wijn, die later de benaming “cava” meekrijgt.

Het echtpaar vormt een weergaloos team. Amper te stoppen. Dolores is met een zeer gedetailleerde kennis over het wijnmaken haar tijd ver vooruit. Terwijl Pedro vooral een slimme en erg levendige ondernemer blijkt. Samen slagen ze erin om hun mousserende wijnen immens populair en nagenoeg wereldvermaard te maken.

Freixenet Gordon Negro en tortilla's met kip avocado en tomaat

Een echt familieverhaal

Vandaag zijn het de kinderen en zelfs ook al de kleinkinderen van Pedro en Dolores die Freixenet leiden.

Het bedrijf geniet nog steeds het hechte familiale karakter zoals uit de begindagen en het blijft als vanouds streven naar pure kwaliteit. En dat dus ondanks de onwaarschijnlijke groei die het bedrijf heeft ondergaan sinds de bescheiden start in Sant Sadurní d’Anoia. Freixenet mag zich met heel veel trots “de Nummer 1 ter wereld van de Mousserende Wijnen” noemen.

cocktail met Freixenet Gordon Negro

Freixenet: een onmiskenbare persoonlijkheid

Elke fles Freixenet heeft een onmiskenbare persoonlijkheid. Freixenet ontwikkelt haar cava volgens de “método tradicional” oftewel de traditionele methode. Dat betekent dat de tweede fermentatie – het maken van de belletjes en de rijping – gebeurt in dezelfde fles als die je thuis of op restaurant ontkurkt. Het is een behoorlijk langdurig proces, maar dat is het absoluut waard.

Freixenet België teert op traditie, expertise en reputatie van een wijnhuis met een erg rijk verleden, maar met het vizier vooral gericht op een bijzonder veelbelovende toekomst.

Lees hier het hele verhaal van Freixenet.

Ons vakmanschap drink je met verstand.