Lentequiche met asperges, ricotta en citroen

Prikkel je smaakpapillen met deze lichte lentequiche. Het subtiele duo van asperges en zachte ricottakaas krijgt een extra frisse kick door de citroen. Serveer deze quiche lauw of koud, op elk moment van de dag!

    Ingrediënten

  • 1 verpakking bladerdeeg (koeling)
  • 500 g dunne asperges
  • 4 eieren
  • 250 g ricotta
  • 75 g parmezaan (blok)
  • zeezout
  • 1 plantje basilicum
  • zeste en sap van 1/2 bio citroen

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rasp de Parmezaan.
  3. Rol het deeg uit met het bakpapier en bekleed er de bakvorm mee.
  4. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem, leg hierop een vel bakpapier en een steunvulling (bakparels, gedroogde erwten of bonen).
  5. Bak 15 à 20’ blind op 180°C. Het bakpapier mag over de randen hangen zo vermijd je dat de rand van het deeg te bruin kleurt bij het blind bakken.
  6. Snij het houterige uiteinde van de groene asperges (Indien nodig.).
  7. Klop de eieren los met de ricotta. Roer er de Parmezaan, de citroenzeste en het citroensap door.
  8. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en schep ze door het eimengsel, breng op smaak met versgemalen peper en zeezout en verdeel over het gebakken bladerdeeg.
  9. Schik er de asperges op en druk ze licht in het mengsel.
  10. Bak goudbruin en gaar in 35 à 40’.
  11. Haal de quiche na het bakken onmiddellijk uit de vorm en laat afkoelen op een rooster zo blijft de bodem krokant.
  12. Serveer lauwwarm met een frisse groene salade.

Bekijk de video: