Op de nationale feestdag hangen we onze Belgische vlaggen buiten en toveren we zoveel mogelijk om in zwartgeel-rood. Wist je dat je ook super gemakkelijke dessertjes kan maken in onze landskleuren? Zoals deze yoghurtijsjes bijvoorbeeld!
- diepvriezer (ijsjes moeten 5-6 uur opstijven)
- lege yoghurtpotjes of ijsvormpjes
- 1 mango
- 200 g aardbeien
- 75 g Oreo koekjes
- 700 g stevige Griekse yoghurt
Ingrediënten
- Schil de mango, was de aardbeien en snijd het fruit in stukjes.
- Neem 3 potjes en doe in elk potje 1 tot 2 el yoghurt. Meng het eerste potje yoghurt met de mango, het tweede met de aardbeien en het derde met de Oreo’s. Mix elke massa tot het dik genoeg is.
- Neem de ijsvormpjes en vul ze laag per laag: eerst met aardbeienmix dan de mango en eindigen met de oreomix. Zo ontstaat de Belgische driekleur!
- Zet de ijsvormpjes in de diepvriezer. De vriestijd is afhankelijk van de grootte van het ijsje (tussen 5-6 uur).
Bereiding
Enkele tips:
- Gebruik zeker dikke stevige yoghurt om deze ijsjes te maken,zoals bijv. volle Griekse yoghurt.
- Brede ijsvormpjes werken het best. Geen in huis? Recupereer een yoghurtpotje, steek er een kartonnen rietje of houten spateltje door en vries in.
- Meng wat gesmolten chocolade door de Oreo's voor een nog steviger resultaat.
