No waste-tip: frisse dressing met komkommerschillen

Je snijdt een komkommer voor een zomerse salade of een snelle tzatziki, en de schillen? Die verdwijnen vaak zomaar in de vuilbak. Nochtans kunnen die frisse, groene slierten vol smaak en voedingsstoffen perfect een tweede leven krijgen in een heerlijke, zelfgemaakte dressing. Zo ga je voedselverspilling tegen én geef je je gerechten een verrassende twist.

Zero waste was nog nooit zo lekker! 

Hoe maak je deze no waste-dressing?

Ingrediënten

  • Schillen van 1 gewassen komkommer (niet te dik geschild)
  • 2 koffielepels olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • Snuifje zout en peper
  • Optioneel: yoghurt (voor een romigere variant)

Bereiding

  • Doe de komkommerschillen in een hakmolen of blender.
  • Voeg olijfolie, limoensap, zout en peper toe.
  • Mix alles tot een gladde dressing. Voeg als je wil yoghurt toe voor extra smeuïgheid.

Gebruik deze frisse, duurzame dressing als topping voor je favoriete salade, een gegrilde vis of zelfs een broodje falafel. 

inspire.svg

Laat je inspireren