No waste-tip: heerlijke pesto van groenteloof
Je staat in de keuken met een grote bos wortelen of radijsjes in de hand. De knapperige groenten verdwijnen in je gerecht, maar wat doe je met dat groene loof? Weggooien? Ho maar! Dat bladgroen zit boordevol smaak en kan de ster worden van je volgende culinaire ontdekking: een heerlijke, zelfgemaakte pesto. Duurzaam, lekker én veelzijdig.
Hoe maak je pesto van groenteloof?
Ingrediënten
- Gewassen bladgroen (bv. wortelloof, radijsjesloof of koolrabiblad)
- Handvol pijnboompitten (geroosterd)
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Scheut olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst of fijngehakt)
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten kort in een pan tot ze goudbruin zijn.
- Doe het gewassen en grof gesneden groenteloof in een hakmolen of blender.
- Voeg Parmezaanse kaas, olijfolie, knoflook en de geroosterde pijnboompitten toe.
- Blend alles tot een smeuïge pesto.
- Breng op smaak met peper en zout en meng nog eens goed.
Deze no waste pesto is heerlijk bij pasta, op een broodje, of zelfs als een verrassende touch door hummus.
Wie had gedacht dat je ‘keukenafval’ zo lekker kon zijn? Smakelijk!