Vegetarische burger met kikkererwten
Deze vegetarische burger is om je vingers bij af te likken en is dankzij de burger patty op basis van kikkererwten en avocado daarbovenop nog eens super gezond! Serveer hem op een broodje met wat alfalfa, avocado, veldsla en een honing-mosterddressing en smullen maar!
Ingrediënten
2 personen - 20 minuten
- 1 avocado
- 80 g lente-ui
- 1 el Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
- 1 klein teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 150 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 kl komijnpoeder
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 10 g fijngehakt korianderblad
- 10 g maïzena
- 1 kl citroensap
- 30 g alfalfa
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Knorr.
Bereidingswijze
- Halveer de avocado, wip de pit eruit en snijd 20 g in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de bosui met de knoflook goudgeel een glazig. Breng op smaak met de Knorr Vloeibare Bouillon Groenten. Schep het uit de pan.
- Prak de kikkererwten in een kom met een vork tot een fijne puree. Voeg de komijn, paprikapoeder, sesamolie, het citroensap, de maïzena en het bosuimengsel toe. Meng alles goed.
- Schep de avocadoblokjes door het kikkererwtenmengsel en vorm er dikke kikkererwtenburgers van.
- Verhit nog 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin.
- Garneer met een plukje alfalfa.
- Serveer de kikkererwtenburger op een broodje met salade van de rest van de alfalfa, de rest van de avocado (in plakken), 50 g veldsla en een honing-mosterddressing.