Quinoaslaatje met zomergroenten

De pure smaken van seizoensgroenten komen perfect tot hun recht in een frisse salade, zoals deze quinoasalade. Naast zomergroenten, spinazie en (halfgedroogde) tomaten, maakt de geitenkaas het geheel helemaal af. Voedzaam én smaakvol!

Quinoaslaatje met spinazie en geitenkaas

Duur: 30 min.

Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g verse spinazie
  • 4 gemarineerde halfgedroogde tomaten (Cheritos, versmarkt)
  • 150 g verse geitenkaas
  • 240 g quinoa
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl azijn
  • zwarte peper

Bereiding

Voorbereiding:

  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
  2. Snij de halfgedroogde tomaten in 2.
  3. Snipper de rode ui fijn.

Bereiding:

  1. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
  2. Meng intussen de honing met de azijn, de olijfolie en de fijngesnipperde ui. Kruid met peper en zout.
  3. Meng de quinoa met de spinazieblaadjes en de halfgedroogde tomaten.
  4. Roer er de honingdressing goed onder en verkruimel er de geitenkaas over.

Koken met seizoensgroenten

Eten volgens de seizoenen brengt heel wat voordelen met zich mee. Laat je daarom inspireren om te koken met seizoensgroenten. Wat precies de groenten van het moment zijn? Daar zijn handige kalenders voor.

inspire.svg

Laat je inspireren